Enneagrammet

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er enneagrammet?

Ni røde roser som symboliserer de forskellige personlighedstræk, former en cirkel Coaching med enneagrammet er en metode, som består af ni typer, der tegnes i en cirkel. Disse ni typer karakteriserer forskellige personlighedstræk og de typiske tanke- og handlemønstre, de hver især har. Ved at blive coachet ud fra sin enneagramtype kan du få en større selvindsigt og bevidsthed omkring dig selv, dine reaktionsmønstre og handlinger. På den måde kan du lære dig selv bedre at kende ved at arbejde med din personlige udvikling for at blive den bedste version af dig selv.


De ni enneagramtyper:

  1. Perfektionisten
  2. Hjælperen
  3. Udretteren
  4. Romantikeren
  5. Iagttageren
  6. Skeptikeren
  7. Eventyren
  8. Frontkæmperen
  9. Fredselskeren

Du vil ofte kunne se dig selv i de fleste af typerne, men én af dem er typisk mest fremtrædende, når du er presset. Dette kan både være gældende i personlige og arbejdsmæssige sammenhænge. Alle typerne har hver sine styrker, men under pres kan disse styrker ændre sig til at være faldgruber.

Det kan du bruge enneagram coaching til

Coaching ved brug af enneagrammet har til formål at hjælpe dig med at få en større selvindsigt, så du kan arbejde med at blive den bedste version af dig selv. Dermed skal du ikke se din type, som noget du "er", men snarere noget, der beskriver dine handlinger, når du er under pres. Du er nemlig meget mere, end hvad din type beskriver. Derfor er det vigtigt, at metoden blot anvendes som et redskab i forbindelse med coaching. Enneagrammet kan også anvendes sammen med andre metoder, såsom mindfulness, yoga, psykologi osv.

Få større selvindsigt med enneagram coaching

På listen nedenfor kan du se, hvilke af vores terapeuter og coaches der tilbyder coaching ved brug af enneagrammet. Er du i tvivl om, hvorvidt en enneagram coach er den rette for dig, kan du også søge efter det, du har brug for terapi eller coaching til, via 'Find ekspert'-knappen. Ønsker du at få online terapi eller online coaching, tilbyder flere af vores mentorer også det - både via videosamtaler og skriftligt via GoMentor 24/7.


I videoerne herunder kan du høre Enneagram Coach Jette Krøigaard fortælle mere om Enneagrammet, se i øvrigt Jette Krøigaards profil på GoMentor her.


Lær om Enneagrammet

Pernille Mikkeline Brandt Karen Hastrup Ingelise Isak Ulla Skram
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Lær om Enneagrammet

Pernille Mikkeline Brandt Karen Hastrup Ingelise Isak Ulla Skram
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Enneagrammet

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.