Debriefing

Skrevet af GoMentor

DebriefingEn psykologisk debriefing kan beskrives som en samtale, hvor formålet er at bearbejde en traumatisk hændelse. Dette er en væsentlig form for terapi, da der, for mange mennesker, kan være risiko for langvarige eller kroniske psykiske følgevirkninger, såsom angst, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, spiseforstyrrelser, depression og posttraumatisk stress (PTSD). Debriefing har dermed til hensigt at forebygge eller reducere sådanne symptomer.

Hvem kan få gavn af debriefing?

Formålet med debriefing er at bearbejde en traumatisk hændelse og dermed hjælpe personer, der har været udsat for noget traumatisk i sit liv. Det kan således være en bred vifte er personer, der har behov for dette. Uanset baggrund og årsag til hændelserne kan debriefing være gavnligt for, at man kan få sit liv til at fungere hensigtsmæssigt.

Traumatiske hændelser kan bl.a. være:

  • Overfald
  • Trafikulykke
  • Røveri
  • Arbejdsulykke
  • Trusler
  • Selvmord
  • Krig
  • Overgreb og misbrug

Uanset årsagen anbefales det at søge hjælp, hvis man har været igennem en traumatisk oplevelse eller periode i sit liv, inden det er for sent. Det er vigtigt, så man undgår værre konsekvenser i fremtiden, såsom psykiske lidelser - angst og depression - eller selvmordstanker og selvmord. Desuden kan hjælpe at tale med en, man betror sig til, så man ikke går og holder sine tanker for sig selv.

Find den rette terapeut

De mange terapeuter hos GoMentor har et stort fokus på at hjælpe dig med at bearbejde traumer efter tidligere hændelser, som påvirker dig negativt i dit liv. For dem er det vigtigt, at du kan genskabe livsglæde og balance i dit liv, så du bedst muligt kan fungere i hverdagen. Vores terapeuter har forskellig erfaring inden for debriefing og håndtering af traumatiske hændelser. Her har du mulighed for at få individuel terapi eller gruppeterapi, afhængigt af dine ønsker og behov. I gruppeterapi er det muligt at dele oplevelser, tanker og følelser med hinanden med fokus på en fælles bearbejdning. Desuden tilbyder vores terapeuter også online terapi via GoMentor.dk, så du kan få behandling, uanset tid og sted.

Har du haft en traumatisk oplevelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Mads Madsen Iben Sejerøe-Szatkowski Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Peter Adam Maag Arenbrandt
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp med Debriefing

Har du haft en traumatisk oplevelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Mads Madsen Iben Sejerøe-Szatkowski Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Peter Adam Maag Arenbrandt
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere