Debriefing

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Deprimeret kvinde sidder på jorden med armene over kors og tænker

Hvad er debriefing?

En psykologisk debriefing kan beskrives som en samtale, hvor formålet er at bearbejde en traumatisk hændelse. Dette er en væsentlig form for terapi, da der, for mange mennesker, kan være risiko for langvarige eller kroniske psykiske følgevirkninger, såsom angst, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, spiseforstyrrelser, depression og posttraumatisk stress (PTSD). Debriefing har dermed til hensigt at forebygge eller reducere sådanne symptomer.

Hvem kan få gavn af debriefing?

Formålet med debriefing er at bearbejde en traumatisk hændelse og dermed hjælpe personer, der har været udsat for noget traumatisk i sit liv. Det kan således være en bred vifte er personer, der har behov for dette. Uanset baggrund og årsag til hændelserne kan debriefing være gavnligt for, at man kan få sit liv til at fungere hensigtsmæssigt.

Traumatiske hændelser kan bl.a. være:

Uanset årsagen anbefales det at søge hjælp, hvis man har været igennem en traumatisk oplevelse eller periode i sit liv, inden det er for sent. Det er vigtigt, så man undgår værre konsekvenser i fremtiden, såsom psykiske lidelser - angst og depression - eller selvmordstanker og selvmord. Desuden kan hjælpe at tale med en, man betror sig til, så man ikke går og holder sine tanker for sig selv.

Find den rette terapeut

De mange terapeuter hos GoMentor har et stort fokus på at hjælpe dig med at bearbejde traumer efter tidligere hændelser, som påvirker dig negativt i dit liv. For dem er det vigtigt, at du kan genskabe livsglæde og balance i dit liv, så du bedst muligt kan fungere i hverdagen. Vores terapeuter har forskellig erfaring inden for debriefing og håndtering af traumatiske hændelser. Her har du mulighed for at få individuel terapi eller gruppeterapi, afhængigt af dine ønsker og behov. I gruppeterapi er det muligt at dele oplevelser, tanker og følelser med hinanden med fokus på en fælles bearbejdning. Desuden tilbyder vores terapeuter også online terapi via GoMentor, så du kan få behandling, uanset tid og sted.

Få hjælp med Debriefing

Inge Merete Søndergaard Peder Poulsen Thomas Schindel Kirstine  Lysgaard
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp med Debriefing

Inge Merete Søndergaard Peder Poulsen Thomas Schindel Kirstine  Lysgaard
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Debriefing

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.