Psykodynamisk / psykoanalytisk terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Illustration af et gigantisk menneskehovede, som får tilført en manglende brik af en mand i hvid kittelHvad er psykodynamisk/psykoanalytisk terapi?

Psykoanalytisk inspireret psykoterapi - psykodynamisk terapi - er grundlagt af Sigmund Freud og arbejder med klientens underbevidsthed og fortrængte oplevelser. Formålet med terapien er at prikke hul på det ubevidste og dermed hæve det, hvilket kræver en stor mængde energi og ressourcer hos klienten. Det sker ved, at terapeuten forsøger at ændre ens negative tankemønstre til nye måder at anskue disse oplevelser og verden generelt på fremover. Der er i terapien fokus på relationelle hændelser, både i og uden for det terapeutiske rum, samt på de følelser, som aktiveres - f.eks. i forbindelse med et skænderi eller lign. Behandlingsforløbet kan være meget forskelligt, afhængigt af situationen, men vil ofte bestå af en række terapisamtaler over en længere periode. En form for psykoanalyse kan bl.a. være mentaliseringsbaseret terapi.

Hvem kan få gavn af psykodynamisk/psykoanalytisk terapi?

Psykodynamisk/psykoanalytisk terapi kan hjælpe alle, der har behov for at få indsigt i sine tanker, ens måder at reagere og agere på i forskellige situationer, samt hvordan disse hænger sammen med tidligere oplevelser, der ofte ligger gemt som ubevidste konflikter og traumer - f.eks. fra ens barndom. Det er relevant at analysere sådanne hændelser for at kunne forstå sig selv bedre og dermed arbejde med at håndtere dem.

 

Psykodynamisk/psykoanalytisk terapi kan bl.a. hjælpe mod:

Det er vigtigt, at du vælger en psykoterapeut, som du føler dig tryg ved, da relationen mellem terapeut og klient er væsentlig i denne terapiform. Du kan se oversigten over terapeuter, som tilbyder psykodynamisk/psykoanalytisk terapi på listen nedenfor, eller du kan søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen.

Få Psykodynamisk/psykoanalytisk terapi

Frederik Engels Karen Hastrup Inge Merete Søndergaard Pernille Mikkeline Brandt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få Psykodynamisk/psykoanalytisk terapi

Frederik Engels Karen Hastrup Inge Merete Søndergaard Pernille Mikkeline Brandt
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Psykodynamisk / psykoanalytisk terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.