Psykosyntese

af GoMentor

Sidst opdateret 7-9-2020

Reviewer GoMentor

Psykosyntese

Psykosyntese er en psykoterapeutisk metode, der stammer fra den psykoanalytiske tradition indledt af Freud, men er mere beslægtet med Jungs revisionistiske tilgang og bevægede sig også ud over den.


Silhuet af et hovede lavet af bobler, som langsomt forsvinder

Psykosyntese og selvrealisering

Målet med psykosyntesen er at opnå en harmonisk indre integration og dermed et bedre forhold til sig selv og ens omgivelser. Det handler om at komme i kontakt med ens egen indre oplevelse, opmærksomhed og vilje. At opnå en helstøbt personlighed og en højere form for selvrealisering.

Roberto Assagioli - psykosyntesens fader

Psykosyntesen blev udviklet i starten af 1900 tallet af den italienske psykiater Roberto Assagioli.

Roberto Assagiolli mente, at man i stedet for at fokusere på sygdom og forhindringer, primært bør understrege den menneskelige søgen efter helhed og dens potentiale for vækst.

Han benævner også en åndelig psykosyntese, som en form for højdepsykologi. Her handler det om menneskets søgen efter højere følelser og anerkendelser som kærlighed, altruisme, retfærdighed, det sande, det smukke og så videre.

Psykosyntese som terapiform

Denne terapiform er individuel terapi, hvor du får personlige sessioner med din terapeut, hvilket giver dig mulighed for at åbne dig mest muligt op og udvikle dig og din personlighed. Psykosyntese tilhører feltet transpersonlig psykologi, da terapiformen hviler på et spirituelt menneskesyn.

Du kan finde en terapeut i oversigten nedenfor eller se flere af vores terapeuter, der anvender en spirituel tilgang i terapien.

Få hjælp med psykosyntese

Frederik Engels Pernille Fournais Ditte Rittmeyer-Müller Katrine Boeck
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp med psykosyntese

Frederik Engels Pernille Fournais Ditte Rittmeyer-Müller Katrine Boeck
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Psykosyntese

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.