Cool Kids

Skrevet af GoMentor

Cool kids

Hvad er Cool Kids?

Et Cool Kids program er et effektivt angstbehandlingsprogram, som er videnskabeligt baseret. Det er oprindeligt udviklet i Australien og senere oversat til dansk på Angstklinikken for børn og unge ved Århus Universitet. I et Cool Kids forløb lærer børn og forældre konkrete metoder og strategier at kende, som gør det lettere at overvinde og håndtere angst og bekymring i hverdagen. Programmet bygger på principper fra kognitiv adfærdsterapi og kan gennemføres enten individuelt eller i en gruppe sammen med andre børn og deres forældre, alt efter hvad man foretrækker. Cool Kids programmer henvender sig typisk til børn mellem 7-12 år, men er også relevant for både yngre og ældre børn, alt efter graden af angst og den enkelte situation.

Derfor opstår angst hos børn og unge

Ofte opstår angst og bekymringer på baggrund af traumatiske oplevelser eller episoder i livet, hvor barnet ikke er blevet lyttet eller lagt mærke til. Dermed kan der opstå nogle tilbageholdende følelser hos barnet, som kan udvikle sig til ængstlige og bekymrende tankemønstre.

Typiske angstproblemer hos børn og unge:

Tegn på angst hos børn og unge

Mange børn og unge oplever angst og bekymring som reaktion på undertrykte følelser og tanker, som også kan være forårsaget af tidligere begivenheder. De typiske symptomer på angst er:

  • Lavt selvværd
  • Ondt i maven
  • Hovedpine
  • Svimmelhed
  • Rødme
  • Sveden
  • Koncentrationsbesvær
  • Store humørsvingninger
  • Tristhed - i værste fald depression
  • Adfærdsproblemer

Få online hjælp med Cool Kids

Hos GoMentor har du og dit barn mulighed for at få hjælp til at slippe angsten og bekymringerne ved hjælp af et Cool Kids program. Vores tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches kan hjælpe jer bedst muligt gennem både offline og online terapi og coaching.

Vil du lære Cool Kids metoderne?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Yvonne Enghave Brodersen Lisbeth Petersen Julie Kyhn Anni Andersson
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp med Cool Kids

Vil du lære Cool Kids metoderne?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Yvonne Enghave Brodersen Lisbeth Petersen Julie Kyhn Anni Andersson
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere