Systemisk orienteret terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 7-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er systemisk orienteret terapi?

Effektiviteten af ​​familie systemterapi har motiveret forskere og eksperter inden for mental sundhed til, at anvende densprimære principper på andre grupper af mennesker. Denne nye tilgang kaldes systemisk psykoterapi eller systemisk terapi. Terapien hjælper grupper med at få indsigt i, hvordan hvert medlems rolle i en gruppe kan påvirke dens funktionalitet. Dette kan anvendes i organisationer, lokalsamfund eller virksomheder. Systemisk psykoterapi er udvidet til en ikke-retningsgivende, mangefacetteret behandlingsmetode, der i øjeblikket anvendes under forskellige omstændigheder.

 


Hvornår anvendes systemterapi?

Mange psykologiske problemer begynder tidligt i livet og stammer fra forhold inden for oprindelsesfamilien, eller den familie, man vokser op i. Også selvom disse problemer ofte først dukker op senere i livet. Familier i konflikt såvel som par og enkeltpersoner med problemer og bekymringer relateret til deres oprindelsesfamilier, kan drage fordel af familiens systemterapi.
Systemisk psykoterapi er fundet effektiv til at tackle problemer, herunder:
  • Kropsidealer 

Få hjælp med systemterapi via GoMentor 

En bemærkelsesværdig dynamik i systemisk psykoterapi er dens antagelse om, at en familie eller samfund spiller en vigtig rolle i ens egen bedring og psykologisk helbred. Som et resultat er familier, par eller medlemmer af en organisation, direkte involveret i deres egen terapi for at løse et problem, og individuelle deltagere kan begynde at omdanne deres egen adfærd for at være mere tilpasningsdygtige og produktive.

Systemisk psykoterapi hjælper medlemmer af en gruppe med at opnå positive relationer, sikre sammenhæng og generel velvære. Effektiv kommunikation er et centralt værktøj i denne behandlingsmetode. Dialogen er konstrueret til at opbygge viden, styrke og støtte til en hel enhed. Det er vigtigt at bemærke, at den tætte forbindelse mellem systemisk psykoterapi og familie systemterapi har ført til, at mange mennesker bruger disse udtryk om hinanden. Du kan finde masser af terapeuter og psykologer, der tilbyder denne metode, både online og personlige sessioner.
Klik på knapperne nedenfor for at se alle terapeuter og psykologer, der kan hjælpe dig.

Systemisk orienteret terapi

Bettina Østrand Karen Hastrup Iben Zacho Lene Wallentin
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Systemisk orienteret terapi

Bettina Østrand Karen Hastrup Iben Zacho Lene Wallentin
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Systemisk orienteret terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.