Imago terapi

Skrevet af GoMentor

Imago terapiHvad er imago terapi?

Imago terapi er en form for relationsterapi, som er udviklet i løbet af 1980'erne. Her ligger fokus på at opnå kontakt og gensidig forståelse mellem mennesker. Det bygger på psykodynamisk, systematisk og kognitiv teori og metode. Her er tilknytningspsykologi og nyere hjerneforskning desuden centrale elementer. Formålet med denne form for terapi er at identificere ens problemer, finde deres bagvedliggende årsager og alternative løsninger. Når man arbejder med imago terapi, udvider man dermed sin bevidsthed om sig selv og andre.

Hvordan foregår imago terapi?

Terapien foregår som en struktureret dialog mellem dig og din imago terapeut, der består af tre trin - spejling, anerkendelse og empati. Den strukturerede dialog sørger for, at alle parter bliver hørt, får bekræftelse i sin oplevelse, empati og forståelse i sine reaktioner og følelser. Det bidrager også til, at parterne får øget sin bevidsthed om, hvordan gamle adfærdsmønstre og overlevelsesstrategier kommer i vejen for god kommunikation, tryghed og kontakt.

Imago parterapi

Imago terapien blev oprindeligt udviklet som et værktøj til parterapi, men bruges i dag i mange andre sammenhænge også, alt fra familieterapi, ægteskabsrådgivning, konfliktløsning, individuel terapi, teamwork og lederudvikling, samt som vejledning i skoler, børnehaver og andre institutioner, der arbejder med mennesker. Dens funktion, i forhold til parterapi, kan dog være effektiv, da den i høj grad kan hjælpe til at genfinde gnisten, indsigt, nærhed, tryghed og kærlighed i parforholdet. Formålet med dette er at forbedre kommunikationen mellem jer ved at styrke jeres dialog og tilknytning til hinanden. Dette kan både være behjælpeligt til at genskabe kontakten og gnisten, hvis I oplever parforholdsproblemer, eller blot ønsker at forbedre jeres relation.

Imago terapi hos GoMentor

Her hos GoMentor har vi en række tilknyttede imago terapeuter, som er specialiserede inden for forskellige områder, så du kan få hjælp til det, du har behov for - uanset om du ønsker at genskabe en relation eller forbedre dit parforhold. Her kan du både få terapi ved fysisk fremmøde med din terapeut eller få online terapi, med GoMentor som platform. På den måde kan du få terapi, hvor og hvornår det passer dig bedst. Nedenfor er oversigten over de terapeuter, som tilbyder imago terapi, eller du kan søge mere specifikt under 'Find ekspert'.

Problemer i parforholdet?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Susanne Schatz Anne-Dorthe Davidsen Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Flemming Bogø
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp med Imago terapi

Problemer i parforholdet?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Susanne Schatz Anne-Dorthe Davidsen Jeppe Lenel-Lopes Psykologisk Praksis Flemming Bogø
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere