EFT - Emotionsfokuseret terapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Kvindelig terapeut reagerer på sin klients grædende adfærd og trøster hende beroligende, mens hun tager noter. Hvad er EFT - Emotionsfokuseret terapi?

Emotionsfokuseret terapi (EFT) er en psykoterapeutisk behandlingsmetode, der er oplevelsesorienteret, og som sætter fokus på ens følelser i det terapeutiske rum. Det er netop en klientcentreret tilgang, hvor klientens følelser og udvikling er i fokus. Denne terapiform har til formål at hjælpe mennesker med at blive mere opmærksomme på deres følelser og reaktioner samt udtrykke dem. Det sker ved, at man i terapien arbejder med at acceptere og regulere sine følelser gennem en større selvindsigt.

Hvordan kan emotionsfokuseret terapi hjælpe mig?

I terapien er følelserne det centrale, da de fungerer som kroppens navigationssystem. Hvis du derfor ikke ved, hvordan du skal forstå, håndtere eller reagere på dine følelser, er der risiko for, at du bliver følelsesmæssigt overbelastet. Det kan bl.a. medføre kropslige reaktioner som udmattelse, kraftige humørsvingninger eller sensitivitet. Det kommer af, at du øger risikoen for at udvikle f.eks. stress, angst eller depression ved ikke at tage hånd om dine følelser, din krop og dit sind. Emotionsfokuseret terapi kan også anvendes i parterapi med henblik på at løse eventuelle kriser i parforholdet eller at håndtere, hvis den ene part kæmper med en psykisk lidelse eller en kronisk sygdom.

Lær at håndtere dine følelser med emotionsfokuseret terapi

Gennem emotionsfokuseret terapi lærer du i højere grad at kontrollere dig selv i samspil med dine følelser og dermed ikke over dem. På den måde bliver det nemmere for dig at håndtere svære eller udfordrende begivenheder i dit liv, idet du får en større selvindsigt og selvkontrol. Bliv klogere på dig selv og dit følelsesmæssige register med en af vores mange psykologer og terapeuter, der tilbyder denne metode. Du kan se listen over disse mentorer nederst på siden og læse meget mere om deres erfaringer og baggrunde på den enkelte mentors profil.

Få EFT - Emotionsfokuseret terapi

Susie Bjørnvad Gitte Pedersen Mette Illianna Turms Mette Ørum
Få hjælp online fra 596 kr./md.

EFT - Emotionsfokuseret terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.