Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

Skrevet af GoMentor

Jungiansk typeindikator (JTI/MBTI)Hvad er Jungiansk Typeindikator?

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) er en personlighedstest, som vurderer en persons type ud fra en kort psykologisk test. Personlighedstesten er oprindeligt fra C. G. Jungs teori om psykologiske typer fra 1921, men blev først anvendt i 1943. I testen er der 16 forskellige personlighedstyper, som har hver sin type, og som beskriver og forklarer konsekvente forskelle i menneskets natur. Typerne består alle af præferencer ud fra følgende fire dikotomier:

  • Extroversion-Introversion (ekstrovert-introvert)
  • Sensing-Intuitive (sanseorienteret-intuitiv)
  • Thinking-Feeling (tænkning-følen)
  • Judging-Perceiving (vurderende-opfattende) 

Jungiansk Type Index (JTI) er en norsk bearbejdning af Myers-Briggs test (MBTI), dog med et indhold der fokuserer på det samme. Denne metode er en måde, hvorpå man kan styrke ens personlige udvikling, idet man får en større selvindsigt i sine egne præferencer og kompetencer. Det kan især være anvendeligt på arbejdspladsen, som medarbejder såvel som leder. Personlighedstesten foregår gennem besvarelsen af en lang række konkrete spørgsmål og tager udgangspunkt i de samme fire dikotomier som MBTI.

Få en personlighedstest via GoMentor

Jungiansk Typeindikator er en form for personlighedstest, som du kan få via GoMentor. På listen nedenfor kan du se oversigten over de psykologer, terapeuter og coaches, der tilbyder denne metode. Disse tests - MBTI og JTI - kan bl.a. være anvendelige i forbindelse med uddannelse, karriere, adfærd i organisationer, teamudvikling, personlig udvikling, ledelsescoaching samt psykoterapi til par og familier. Læs mere på den enkelte mentors profil.

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Natalina Gabriel Rasmus Visby Ellindur Egilstrød Marie Hyltén-Cavallius
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Natalina Gabriel Rasmus Visby Ellindur Egilstrød Marie Hyltén-Cavallius
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere