Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

3D funktion benyttes til at give overblik, så personen iført den sorte trøje kan adskille de forskellige personer Hvad er Jungiansk Typeindikator?

Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) er en personlighedstest, som vurderer en persons type ud fra en kort psykologisk test. Personlighedstesten er oprindeligt fra C. G. Jungs teori om psykologiske typer fra 1921, men blev først anvendt i 1943. I testen er der 16 forskellige personlighedstyper, som har hver sin type, og som beskriver og forklarer konsekvente forskelle i menneskets natur. Typerne består alle af præferencer ud fra følgende fire dikotomier:

  • Extroversion-Introversion (ekstrovert-introvert)
  • Sensing-Intuitive (sanseorienteret-intuitiv)
  • Thinking-Feeling (tænkning-følen)
  • Judging-Perceiving (vurderende-opfattende) 

Jungiansk Type Index (JTI) er en norsk bearbejdning af Myers-Briggs test (MBTI), dog med et indhold der fokuserer på det samme. Denne metode er en måde, hvorpå man kan styrke ens personlige udvikling, idet man får en større selvindsigt i sine egne præferencer og kompetencer. Det kan især være anvendeligt på arbejdspladsen, som medarbejder såvel som leder. Personlighedstesten foregår gennem besvarelsen af en lang række konkrete spørgsmål og tager udgangspunkt i de samme fire dikotomier som MBTI.

Få en personlighedstest via GoMentor

Jungiansk Typeindikator er en form for personlighedstest, som du kan få via GoMentor. På listen nedenfor kan du se oversigten over de psykologer, terapeuter og coaches, der tilbyder denne metode. Disse tests - MBTI og JTI - kan bl.a. være anvendelige i forbindelse med uddannelse, karriere, adfærd i organisationer, teamudvikling, personlig udvikling, ledelsescoaching samt psykoterapi til par og familier. Læs mere på den enkelte mentors profil.

Få hjælp til Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

Natalina Gabriel Marie Hyltén-Cavallius Kirsten Alstrøm
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

Natalina Gabriel Marie Hyltén-Cavallius Kirsten Alstrøm
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Jungiansk Typeindikator (JTI/MBTI)

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.