Parterapi

Skrevet af GoMentor

ParterapiHvad er parterapi?

Hvad enten man, som nyslået par, har planer om et langtidsforhold, eller man har været sammen i noget tid og pludselig er begyndt at opleve problemer, kan parterapi være gavnligt. Uanset om det omhandler kommunikationsproblemer eller problemer med sexlivet, kan rådgivning udstyre jer med de redskaber, der skal bruges til at bearbejde dem, både før og under forholdet. Parterapi bruges til at hjælpe par med at blive bedre til at håndtere de problemer, der måtte opstå i løbet af deres parforhold. Faktisk kan det også være givende, når forholdet er forbi, så begge parter kan blive bedre rustet til den følelsesmæssige rutsjetur, et brud kan medføre. Med GoMentor som platform tilbyder vores tilknyttede terapeuter rådgivning, der kan gøre en forskel for jer.

Hvordan parterapi kan hjælpe jer

En af de vigtigste ting at huske er, at der ikke findes en magisk formel, som kan redde alle forhold. Det kræver også fuldstændig ærlighed fra alle involverede parter. Hvis ikke terapeuten kender til de rigtige omstændigheder, er det sværere for ham eller hende at hjælpe. Ærlighed er også et godt fundament for et succesfuldt langtidsforhold. Når begge parter indvilliger i terapi, både sammen og hver for sig, øger man chancerne for at undgå et brud på parforholdet. Selvom nogle måske foretrækker at være i et dårligt forhold, fordi de frygter at være alene, vil parterapi kunne hjælpe til at løse konflikter, før de forårsager uoprettelig skade på parforholdet. Parterapi kan således hjælpe med at styrke parforholdet ved, at en neutral person rådgiver med konkrete værktøjer og teknikker.

Det kan parterapi hjælpe med:

  • Fjerne tanker om et muligt brud
  • Genskabe gnisten
  • Bedre kommunikation
  • Bedre sexliv
  • Styrke indbyrdes tillid

Parterapi for homoseksuelle

Homoseksuelle par oplever problemer, hvilke har mange ligheder med de udfordringer, heteroseksuelle par også står overfor. Dog er der nogle anderledes behov, de kan have, hvor det også kan være gavnligt at få terapi. Hos GoMentor kan I desuden få terapien online, som, for nogle, kan gøre det nemmere at åbne sig op om sine personlige anliggender. Parterapi for homoseksuelle kan således være med til at arbejde dem igennem udfordringerne, før det bliver en belastning for forholdet.

 

Udfordringer hos homoseksuelle par

Mens forskellige par kan have problemer med forskellige områder af deres forhold, er det nogle af de mest almindelige problemer, som kan skabe vanskeligeheder for et homoseksuelt par. Gør man ikke noget aktivt ved det, såsom terapi, kan det føre til værre problemer, som skænderier, undgåelse af intimitet og endda depression.

Det kan I få hjælp til håndtere:

  • Magtkampe - Mens ethvert parforhold vil opleve en periode med kamp om dominansen, så kan det være endnu mere besværligt for to mænd eller to kvinder at gennemgå en sådan kamp. Især hvis begge parter har stærke personligheder.
  • Offentliggøre sig - Når den en person i forholdet er offentlig om sin seksualitet, og den anden ikke er, så kan der opstå mange komplicerede udfordringer. Lære om de bedste måde, at offentliggøre forholdet på, kan være en god idé.
  • Alt det øvrige - Som nævnt, kan homoseksuelle par møde mange af de samme udfordringer, som heteroseksuelle møder. Der er mange ting, der kan forstyrre forholdet, såsom finansielle problemer, problemer med børneopdragelsen osv.

Online parterapi hos GoMentor

Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, som kan hjælpe med parterapi, uanset hvilke udfordringer og baggrunde I måtte have. Her er det muligt at få terapi ved fysisk fremmøde eller ved online parterapi, hvilket kan være gavnligt i den travle hverdag. Det kan hjælpe jer til at blive bedre til at møde de udfordringer, der er forbundet med at være i et parforhold. Om det vedrører magtkampe, utroskab eller andet svigt, er der mange konflikter, der kan løses bedre, hvis man inddrager en neutral person med speciale i at løse parforholdsproblemer. Selv hvis man er i et sundt parforhold uden nogle nævneværdige problemer, kan der stadig være fordele ved at få parterapi. Vores tilknyttede terapeuter specialiserer sig i alle former for parforhold, og uanset hvilken udfordring I står overfor, vil I kunne få vejledning og inputs til, hvordan I bliver styrket.

Ægteskabsrådgivning

Ikke alle ægteskaber kræver rådgivning, men mange vil erfare, at det kan være rart alligevel. For at kunne føre et langt og sundt forhold, er det vigtigt, man er i stand til at spotte og løse konflikterne, før de vokser sig store. Ægteskabsrådgivning er en terapitype, der kan hjælpe et par til at få et mere fyldestgørende ægteskab. For gifte par, der gerne vil redde sit ægteskab, kan denne form for rådgivning meget vel vise sig at være løsningen. Andre bruger ægteskabsrådgivning, før et problem opstår, så man er bedre forberedt på udfordringer og kan føre et sundt og lykkeligt ægteskab. Denne form for specialiseret terapi kan være enormt gavnlig i forhold til at lære begge parter til bedre at håndtere problemerne, før de udvikler sig og endda kan føre til separation eller skilsmisse.

 

Ægteskabsrådgivning før ægteskabet

Dette er en form for forebyggende rådgivning. Nogle gange kan det være sundt for et par at tale med en erfaren parterapeut, før de slår pjalterne endegyldigt sammen. På den måde er de bedre forberedt på, hvad de går ind til med ægteskabet og er forberedt på de problemer, der kan opstå. Især unge par kan drage fordel af at have en med lidt mere erfaring til at dele ud af sin viden og praktiske råd til, hvordan man fører et langt og sundt ægteskab. I en tid, hvor skilsmisseraten er enormt høj, kan det måske hjælpe at prøve at forebygge problemer, før de opstår, blot ved hjælp af rådgivning, før man indgår i et ægteskab.

 

Ægteskabsrådgivning for specifikke problemer

Selv hvis man, som par, ikke har fået rådgivning før ægteskabet, kan det stadig have en positiv på parforholdet, efter problemerne er opstået, i et hvilket som helst stadie af ægteskabet. Der er mange udfordringer, man står overfor, som par i den moderne verden. Nogle gange kan lidt inputs udefra være enormt gavnligt for alle involverede parter. For nogle kan det også være akavet at tale om emner som sex eller andre problemer i parforholdet, og det er endnu en grund til, at GoMentor tilbyder online ægteskabsrådgivning, så I kan få hjælp uanset tid og sted.

Ægteskabsrådgivning hjælper!

Som det tydeligt fremgår, vil der være mange tilfælde, hvor man vil kunne få gavn af ægteskabsrådgivning - også selvom der ikke foreligger et "alvorligt" problem i forholdet. Nogle gange kan det, at tale om anliggender omkring sit parforhold med en terapeut, give det ekstra, der hjælper til, at man kan have et sundt parforhold. Mange oplever også, at det er nemmere at håndtere problemerne, når man er udstyret med de rette værktøjer. Hos GoMentor har vores tilknyttede terapeuter den praktiske erfaring og knowhow, der kan gøre forskellen i et forhold, uanset hvor slemt det står til. Før man opgiver sin partner, kan ægteskabsrådgivning være en god idé, der kan være med til at redde forholdet og, på sigt, skabe noget helt specielt.

 

Problemer i parforholdet?
Vi kan hjælpe jer med Parterapi. I får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når I booker og betaler online.
Michelle Dines Schlunssen Lone Carmel Maiken Sanderhoff Doris Skovrup
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Red forholdet med Parterapi

Problemer i parforholdet?
Vi kan hjælpe jer med Parterapi. I får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når I booker og betaler online.

Michelle Dines Schlunssen Lone Carmel Maiken Sanderhoff Doris Skovrup
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere