Nogle familier ser på overfladen nærmest perfekte ud, men det er de færreste, der ikke har nogle problemer, hvor terapi kunne være gavnligt. Familieterapi er en terapiform, der kan hjælpe familier med rådgivning, uanset hvilke typer udfordringer de står overfor. Forskellige familier har forskellige behov, når det kommer til rådgivning, men der er mange tips og teknikker, som kan hjælpe til, at de får det bedre sammen. Familieterapi er dog noget, de færreste familier overvejer, når der opstår et problem – de tænker, det er bedre at "holde det inden for hjemmets fire vægge". Problemet med denne indstilling er, at mange små problemer, på længere sigt, kan forvandle sig til store konflikter. Selv, hvis en familie ikke længere bor sammen, vil rådgivning ofte være gavnligt, så familiemedlemmerne undgår, at der ikke går for lang tid imellem, de ses. Uanset hvilken specifik udfordring en familie står overfor, er der mange måder, hvor denne specialiserede form for terapi kan hjælpe.
Her er nogle af de grundlæggende måder, hvor familieterapi kan være gavnligt:
Familieterapi kan dermed være gavnligt på mange punkter, som du eller I ikke selv har overskud eller metoder til at håndtere hensigtsmæssigt. Kan I dog se, at der er visse ting, som ikke fungerer, vil det være en god idé at overveje terapi og rådgivning, som I kan få et bedre samarbejde og tættere forhold i familien.
Efterhånden, som mange par går igennem skilsmisse, er der flere og flere børn, som oplever at skulle leve med en bonusfar eller -mor. Det kan, for nogle, være svært at håndtere, alt efter hvordan forældrenes brud er forløbet, og hvor gamle børnene er. Uanset baggrunden er det noget, man altid skal være opmærksom på. Her er nogle råd til, hvad du skal være opmærksom på, som forælder, hvis du finder en ny partner, hvor enten du, din partner eller I begge har børn:
Der er mange faktorer, som spiller ind, når man bringer forskellige familier sammen. Tager man ikke hensyn til disse, især når det gælder små børn og teenagere, kan det have negative konsekvenser for deres udvikling og identitet. Ofte, når der bliver trådt på værdier, såsom tillid, kan det være svært for et barn at finde denne værdi frem i sig selv, da man ofte spejler sig i sine forældre og ser dem som rollemodeller. Forældreness adfærd smitter således ofte af og kan give problemer med identitetskrise, selvværd og endda depression, hvis børnene bliver overset og ikke hørt. Derfor anbefales familieterapi, så I kan få hjælp til at håndtere disse udfordringer, hvis I selv har svært ved at overskue dem.
Her hos GoMentor ved vi, at dagligdagen ofte er travl og hektisk, og at mange familier ikke har tid til effektivt at forholde sig til de udfordringer og problemer, de måtte stå overfor. Derfor har vi udviklet en platform for online terapi og rådgivning, så I nemmere kan få hjælp. Uanset det konkrete problem man, som familie, står overfor, kan den specialiserede form for terapi lære familier at arbejde bedre sammen, hvilket kan resultere i en gladere og sundere husstand. Ved at denne vejledning og støtte bliver tilbudt online, kan vores tilknyttede terapeuter hjælpe moderne familier, uanset hvor travl deres kalender end er. Ønsker I hellere at tale med en terapeut ved fysisk fremmøde, er dette også muligt med vores tilknyttede terapeuter, som er specialiserede i alle de mange udfordringer, man, som familie, typisk bliver udsat for. Familieterapi kan derfor hjælpe familier til at rykke tættere sammen og få et bedre samarbejde i hverdagen.