Gruppesamtale

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

gruppesamtaleHvad er gruppeterapi?

​Gruppeterapi er en terapiform for dig, der er åben for et udviklingsforløb sammen med andre. I gruppen deler I indbyrdes jeres individuelle historier, som kan give dig nye perspektiver, støtte din udvikling og dermed arbejdet med dig selv. Gruppeterapien åbner nemlig op for deling af erfaringer og oplevelser, hvilket ofte kan bidrage, mere end individuel terapi kan. Der er tavshedspligt i gruppesamtaler, såvel som i individuelle samtaler, for at sikre din tryghed.

Gruppemetoden bygger på den grundtanke, at mennesker er sociale væsener, og at vores trivsel og basale tillid til verden har en afgørende sammenhæng med vores forhold til andre mennesker. Når vi kan spejle vores private vanskeligheder og problemer i andre, styrker det selvfølelsen, og vi føler os dermed mindre ensomme og isolerede, når vi erfarer, at andre deler de samme tanker eller oplevelser.

Hvad kan gruppesamtaler hjælpe med?

Gruppesamtaler kan hjælpe med mange forskellige udfordringer og problemstillinger. I nogle grupper kan personerne også have vidt forskellige historier med sig, men stadig have nogle af de samme forudsætninger for at deltage, hvilket kan være gavnligt for de andre.

 

Med en gruppesamtale kan du bl.a. få hjælp til:

Få gruppeterapi via GoMentor

Hos GoMentor har vi flere forskellige terapeuter tilknyttet, som tilbyder terapi for grupper. Det kan være en fordel for dig, der gerne vil drage nytte af andres erfaringer, f.eks. personer i lignende situationer som dig. Gruppesamtaler er fortrolige og dermed et sikkert og trygt rum for både dig og de andre i gruppen. Ønsker du mere fleksiblitet eller tryghed, kan du også finde en terapeut, som tilbyder online terapi for grupper i form af videosamtaler. Se listen over terapeuter nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen.

Få hjælp i en gruppesamtale

Frederik Engels Gertrud Lykke Pernille Mikkeline Brandt Nirvi Bennich
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.