Børn og ADHD

af GoMentor

Sidst opdateret 15-9-2020

Reviewer GoMentor

Børn ADHD

Har dit barn ADHD?

Det estimeres til, at ca. 2-5 % af alle børn i Danmark har ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Det er både en adfærdsforstyrrelse og en opmærksomhedsforstyrrelse, som gør det sværere for et barn at koncentrere sig og holde fokus, men derimod er hyperaktiv og utålmodig. Forstyrrelsen bliver ofte diagnosticeret i tidlig barndom eller i ungdomsårene og varierer meget fra barn til barn.

Symptomer på ADHD

De primære tegn på ADHD ses i barnets adfærd, herunder uopmærksomhed og hyperaktivitet samt impulsivitet. Symptomerne varierer, alt efter hvilken type og grad af opmærksomhedsforstyrrelse der er tale om, men de generelle tegn er:

  • Manglende evne til at være opmærksom og vise indlevelse
  • Manglende situationsfornemmelse
  • Manglende evne til at bevare fokus
  • Hyperaktivitet
  • Manglende evne til at gennemføre aktiviteter og gøremål
  • Problemer med at organisere ting
  • Besvær med at lege i stilhed
  • Overdreven tale
  • Utålmodighed

Udfordringer for børn med ADHD

Der kan medfølge mange udfordringer for et barn, der har fået diagnosen, ADHD. Ofte kan mistrivsel, både i hjemmet, i skolen og i fritiden komme til udtryk, hvis der ikke tages hensyn til barnet og de symptomer, forstyrrelsen medfører. Det er netop vigtigt for børns trivsel, at andre forstår, hvorfor han eller hun gør og reagerer, som de nu gør. Det er især vigtigt for at undgå, at barnet får sociale nederlag, som også har betydning for ens selvværd og selvtillid.

Sådan behandles børn med ADHD

Hos GoMentor vil vi hjælpe alle, uanset alder og situation - det gør vi gennem vores mange psykologer, psykoterapeuter og coaches, som kan hjælpe dig eller dit barn. Flere af vores tilknyttede mentorer har erfaring med børn og ADHD og kan derfor hjælpe dig bedst muligt med at lære, hvordan adfærdsforstyrrelsen kan håndteres i hverdagen med konkrete redskaber samt hjælpe med personlige samtaler. Det kan både være gennem en børnesamtale eller familieterapi, afhængigt af situationen og barnets behov. Med GoMentor 24/7 tilbyder vi online terapi, hvor det er muligt at skrive ubegrænset med sin personlige mentor, uanset tid og sted.

Få hjælp til Børn med ADHD

Glennie Grønne Bo Bromberg Olsen Tinne Bendsen Karina Jørgensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.