Rådgivning om konflikthåndtering

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Formålet er at skabe en proces, hvor problemet løses på en tilfredsstillende måde. Mægleren tager ikke stilling til, hvem der har ret og uret. For at få succes med konfliktmægling er det vigtigt, at der er tale om en frivillig og fortrolig konfliktløsningsmetode, hvor en eller flere upartiske tredjepersoner hjælper parterne med selv at forhandle sig frem til en for dem tilfredsstillende løsning gennem en struktureret proces.

Den frivillige konflikmægling er baseret på parternes egen vilje og egne ressourcer i processen og til løsning af konflikten. Mægling omtales ofte som mediation – et engelsk udtryk, der er hentet fra det latinske medius, der betyder i midten, og som betegner den position, som mediator eller mægler har.

Definition af konfliktmægling

Konfliktmægling er en god måde at løse konflikter på. Ved mægling kommer en tredjepart på banen som mægler og hjælper parterne med at finde frem til en løsning. Mægleren er neutral og træffer ingen afgørelser eller udtrykker holdninger i processen, men skal hjælpe parterne i deres kommunikation.

Værd at huske ved konfliktmægling

  • At konflikter er et livsvilkår. Konflikter er hverken gode eller dårlige.
  • Det er måden, de bliver mødt på, der afgør, om de er konstruktive eller destruktive.
  • At parterne er eksperter i eget liv og der hersker tillid til, at parterne ved, hvad der er bedst for dem selv.
  • At det er muligt at nå frem til gensidigt tilfredsstillende løsninger.
  • At dialog er ønskelig i enhver konflikt, og midlet til at nå målet går gennem en accept.

 

Få rådgivning om konflikthåndtering

Michelle Poulsen Pernille Mikkeline Brandt Norma Lind Thomsen Marie Hyltén-Cavallius
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.