CV skrivning

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

det kan være besværligt at skrive det korrekte curriculum vitae og derfor kan du få hjælp til dette gennem GoMentor Selv trænede forfattere kan nogle gange have svært ved at skrive et kort og præcist. Et CV - Curriculum Vitae - er typisk en oplistning af personlige komptencer, erhvervserfaring, uddannelse, evt. frivilligt arbejde og dine faglige kompetencer, såsom IT og sprog, i et let overskueligt A4-format. Selvom de specifikke omstændigheder varierer fra person til person, kan en karrierecoach hjælpe en jobsøgende med at gøre CV skrivningen lettere. Uanset hvor stor erfaring man har med at skrive CV, kan karrierecoachen hjælpe med at skrive det bedre. Dette kan være afgørende i forhold til, om man får et job eller ej. Et CV er ikke det eneste, der afgør, om man får et job, men det kan bidrage til, at man efterlader et stærkt førstehåndsindtryk, hvis det er et godt et af slagsen. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række coaches, som er specialiserede i at skrive CV'er og kan hjælpe enhver til at skrive et bedre CV.

Det kan en karrierecoach hjælpe dig med:

  • Identificering af kompetencer
  • Opsætning af CV
  • Hvad du skal inkludere i dit CV
  • Hvad du skal undgå at skrive i CV'et
  • Professionalisme
  • Dit CV's samspil med jobansøgning
 

Sådan skriver du et kreativt og spændende CV

Nedenfor finder du en række grundlæggende tips og tricks omkring CV-skrivning:

  • Keep it simple - Selvom nogle måske forfalder til at bruge mange flagrende og spændende tillægsord, kan det også blive for meget af det gode. Hvis man derimod skriver korte og præcise sætninger i sit CV, gør det det nemmere at scanne og analysere det for læseren.
  • Hold det kort - De fleste holder af at liste sine bedrifter op, men der kan alligevel være god grund til, at man bør holde sit CV på en A4-side. Kortfattethed er en kunst, men det er en kunst, man kan lære med vejledning fra den rigtige karrierecoach.
  • En fængslende målsætning - Et af de områder på CV'et, hvor man kan tillade sig at være lidt kreativ, er omkring ens målsætninger. Her kan man fange læserens opmærksomhed i forhold til resten af CV'et ved at være sjov og farverig i sit sprogbrug.
  • For de, der har brug for lidt mere hjælp, kan en karrierecoach tilbyde yderligere tips og råd i forhold til, hvordan du skriver det perfekte CV.

Karrierecoaching: CV-skrivning

Et CV er en vigtig del af jobsøgningsprocessen, når du søger efter dit drømmejob. Det giver et altafgørende førstehåndsindtryk - også selvom det er i papirform. En karrierecoach kan hjælpe dig helskindet igennem CV skrivning, både i forhold til hvad der er godt at skrive på CV'et, og hvad man bør undgå. Vores tilknyttede coaches er specialister inden for alt, der har med karriere at gøre, inkl. CV skrivning. For de, der har brug for lidt mere hjælp til at skrive sit CV, kan karrierecoaching via GoMentor.dk måske være løsningen. Her tilbyder mange af vores coaches desuden online karrierecoaching, så du kan få hjælp til at skrive dit CV, uanset tid og sted. Søg efter en coach til højre under 'Find ekspert' eller se de mange coaches nedenfor.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.