Identificering af kompetencer

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Coaching kan hjælpe dig til at få identificeret dine kompetencer, så du står stærkere i en lønforhandling eller i jagten på et nyt job Når man forsøger at udfylde en stilling i en virksomhed eller organisation, er det vigtigt at udarbejde en nøjagtig liste over de evner og egenskaber der er nødvendige førend man kan leve op til det ansvar der er forbundet med stillingen. Identificering af kompetencer synes som en nem opgave, men det kan faktisk godt være ganske besværligt. Det findes dog en række metoder der kan gøre hele processen nemmere og mere nøjagtig. Online karrierecoaching via GoMentor.dk kan lære dig både de grundlæggende, men også mere avancerede metoder til identificering af kompetencer. Før vi går ind i de videre detaljer, er her et par grundlæggende tips og idéer til identificering af dine kompetencer. 

Tips til identificering af kompetencer

Dette er en basis-metode, som mange benytter, når de skal udfærdige en liste over deres kompetencer. Det kan dog mere specifikt variere kraftigt, og der findes masser af forskellige råd som er gode at kende, men her er det helt grundlæggende. 

  • Observer og lyt - Ved blot at observere dine kolleger og notere de opgaver de udfører, er det let at udarbejde en liste over hvilke evner og færdigheder der kræves i en bestemt stilling. 
  • Udarbejd et spørgeskema - Udover blot at observere de øvrige ansatte med samme stillingsbetegnelse som dig, kan det være en god idé at stille de andre ansatte direkte spørgsmål og få dem til at udarbejde et skriftligt svar. Selv hvis det gøres anonymt, kan det give dig nyttig information. 
  • Saml og sammenlign - Efter du har gjort dine observationer og fået indsamlet den fornødne information fra dine medarbejdere, er det næste trin at sætte sig ned og sammenligne de givne informationer og derefter udarbejde en overordnet liste over de kompetencer der kræves for at man kan udfylde den givne stilling.

Som du kan ser, er det en ganske simpel proces, men der er mange teknikker og praktiske råd, der kan sikre din komptenceliste imod fejl og gøre den endnu mere værdifuld. Det er her, GoMentor kommer ind i billedet. 

Karrierecoaching: Identificering af kompetencer

Med GoMentor.dk som platform tilbyder vores tilknyttede coaches assistance med teknikker der gør det lettere at identificere sine kompetencer på arbejdspladsen. Selvom det måske virker som en ligetil opgave, så er det en vigtig faktor for, at en virksomhed kan fungere effektivt og optimalt. Derfor tilbyder vores tilknyttede coaches online karrierecoaching der kan hjælpe dig til at identificere både dine kernekompetencer, men også sekundære kompetencer. De tilknyttede coaches har specialiseret sig i at identificere arbejdskompetencer, og de kan dele ud af deres viden online. Karrierecoaching er en god metode til at sikre, at en virksomhed finder den perfekte person til en given stilling. 

  • Identificering af styrker
  • Identificering af svagheder
  • At matche ens kompetencer med karrierevalg

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.