Livsændringer

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Pilen på et kompas peger fra et gammelt liv til en nyt liv, for at symbolisere at det aldrig er for sent at skifte spor og retning. Vi går alle sammen igennem mange forskellige situationer og udviklinger i vores liv, som er med til at ændre dem, vi er. Nogle ændringer er gode, andre er dårlige, men det vil ofte være de intense følelsesmæssige forløb, der kan være meget stressende. Mange vil være i stand til at håndtere sådanne livsændringer, men alternativt kan man også få hjælp. Online lifecoaching via GoMentor.dk er en af mange muligheder. At lære at håndtere livsændringer, f.eks. at gå fra at være single til at være gift, kan være en kompliceret og følelsesmæssigt krævende proces. Lifecoaching kan hjælpe dig til bedre at kunne håndtere de følelsesmæssige udfordringer, du møder igennem en skelsættende ændring i livet, og også gøre dig i stand til bedre at kunne håndtere ændringer i fremtiden.

Forskellige typer af livsændringer

Her er nogle eksempler på typiske livsændringer som kan være svære at håndtere:

  • Alvorlig sygdom – Hvis man selv, en nær person eller et familiemedlem bliver alvorligt syg, kan det være en stor omvæltning og svært at håndtere. Det gælder både den sygdomsramte, men især også de pårørende, som kan udfordringer med at finde ud af, hvordan de skal håndtere situationen.
  • Død – Oplever man dødsfald, gennemgår man typisk en fase med sorg og tristhed, som kan tage hårdt på ens liv. Det kan være endnu sværere, hvis det er en nær person, eller hvis man ikke har nogle personer at tale med det om.
  • Fødsel – Når man får børn, er det en stor omvæltning i ens liv, som for nogle kan være svært at håndtere - især hvis det er ens første barn. Det kan være følelser som tvivl, usikkerhed, håbløshed og endda depression, som kan ramme en, hvis man ikke føler sig klar eller har nok støtte omkring barnet. Fødslen kan også have været en meget dårlig oplevelse at gennemgå, hvilket efterfølgende kan give en ubehagelig frygt for at skulle føde igen.
  • Ægteskab – Hvad enten man skal giftes for første gang, eller det er ens anden eller tredje ægteskab, er der mange udfordringer, som kan opstå for alle involverede. Nogle par kan måske finde det gavnligt at få lidt hjælp til, hvordan man kommer styrket igennem et ægteskab.
  • Skilsmisse – Bliver man skilt, eller gennemgår et brud på et parforhold, tager det ofte meget hårdt på en - især når der er børn involveret. Her kan det ofte medføre en lang række negative følelser i familien, som kan give problemer og konflikter, der kan være svære at håndtere på egen hånd. Parterapi eller familieterapi kan i sådanne tilfælde også være gavnligt.
  • At flytte hjemmefra – Når et ungt menneske flytter hjemmefra, kan det være svært for både den unge, men også for forældrene. Lifecoaching kan give hele familien den ekstra støtte, der kan gøre, at et så skelsættende forløb gennemgås uden store problemer.
  • Flytning – Det kan være stressende både for forældre og børn, når man rykker teltpælene op og flytter. For de, der har brug for lidt ekstra hjælp til at komme igennem en flytning uden de store problemer, kan life coaching bidrage med praktiske råd og tips til, hvordan man bedst muligt kommer igennem den og falder til i ens nye hjem.

Der er selvfølgelig mange andre situationer og begivenheder, der vil påvirke folk på forskellig vis, men livsændringer vil ofte være en hektisk og stressende proces. Derfor anbefaler vi lifecoaching.

Kom godt igennem livsændringer med lifecoaching

Når man står ved en skillevej i livet, vil det ofte være en svær og udfordrende oplevelse. Her kan en lifecoach hjælpe dig med at komme godt igennem sådanne situationer og få redskaber til, hvordan du bedst muligt kan håndtere lignende i fremtiden. Det foregår typisk ved et forløb med din coach over flere sessioner, hvor I indbyrdes aftaler at mødes personligt eller kommunikerer via videosamtaler. Med online lifecoaching, via GoMentor.dk som platform, kan hele processen gøres lettere. Vores tilknyttede coaches specialiserer sig i livsændringer og i at hjælpe folk med at håndtere de følelsesmæssige udfordringer, der er forbundet med dem. Ofte kan det være med til at gøre et forløb lettere, hvis blot man har nogle at snakke om det med. Derfor formidler vi online lifecoaching, som flest mulige kan få gavn af. Vores tilknyttede lifecoaches tilbyder desuden hjælp til at håndtere livsændringer, uanset de specifikke forhold.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.