Studie og karriere

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

nyuddannet kvinde får hjælp til sine karriere og studie-valg gennem en coach hos GoMentor, så hun er klar, når hun endegyldigt træder ud i erhvervslivet

Studievalg og karriere muligheder

Det kan være overvældende for de fleste at skulle forholde sig til karrieremål og –beslutninger. For en teenager er det som regel bare endnu værre! Succes i livet kræver først og fremmest, at man kommer i den rigtige retning. Der bliver generelt sat mere og mere fokus på uddannelse og planlægning af fremtiden, og mange teenagere føler, at de allerede i gymnasiet skal tage vigtige beslutninger for deres fremtid – hvad enten de føler sig klar til det eller ej. Og når man igennem gymnasiet konstant føler, at ens fremtid overskygger hverdagen, er det ikke så mærkeligt, at flere og flere teenagere viser tegn på følelsesmæssigt og mentalt stress. Heldigvis vil man gennem rådgivning og vejledning kunne begynde så småt at klarlægge sin fremtid, uden at det behøver at være en negativ oplevelse. Med hjælp fra studievejledere, familie og endda GoMentors tilknyttede specialister, kan man begynde med sin fremtid, så snart man er klar til det.

At kende sine muligheder

Nogle teenagere har svært ved at træffe beslutninger omkring deres fremtid, fordi de ikke ved nok om deres muligheder. Rigtig mange tror, at der kun er to muligheder efter gymnasiet: arbejde eller læse videre. Dette er simpelthen ikke tilfældet længere, da der hele tiden opstår flere og flere muligheder. Man kan eksempelvis gå i lære eller gøre karriere hos militæret. I militæret kan man ofte tilegne sig helt nye færdigheder, samtidig med at kan få hjælp til videre uddannelse, hvis det er det, man er interesseret i. Velgørenhedsarbejde er en anden mulighed efter gymnasiet og er et felt, hvor man virkelig kan udvikle sig som person.

 

 

Typiske udfordringer med studie og karriere, du kan få hjælp til:

  • Ængstelighed og bekymring omkring fremtiden
  • Tøven med at træffe langsigtede beslutninger - f.eks. hvis man ikke føler sig klar eller moden nok
  • En følelse af overvældethed i forbindelse med beslutninger i det hele taget
  • Usikkerhed omkring ens karrierevej

At vide hvad man skal gøre

Det er ikke så mærkeligt, at mange teenagere blive overvældet af alt dette, når man tænker på, hvor mange muligheder der er. Måske ved de allerede, hvad de vil med deres liv, men de ved ikke, hvordan de opnår det. Hvis man har en overordnet plan for sin fremtid, er man allerede kommet et langt stykke af vejen. Det helt centrale er dog, at man ved, hvordan man kommer frem til sit mål. Hvad enten det betyder, at man skal læse ekstra fag op VUC eller få erhvervserfaring, er det sådanne skridt, der gør, at man i sidste ende når hen, hvor man gerne vil være.

Sådan kan du få hjælp og rådgivning

GoMentors tilknyttede specialister tilbyder rådgivning og vejledning i, hvordan man får sorteret i sine kompetencer. De kender til alle de muligheder, man har som færdig student eller nyuddannet fra universitet, og kan hjælpe til at klarlægge fremtiden for dig. Vores coaches til byder både businesscoaching og studiecoaching, alt efter hvad du har behov for. Det kan også være hjælp til CV skrivning, hvis du, som nyuddannet, skal ud på arbejdsmarkedet for første gang og søge et fuldstidsarbejde. Uanset dine udfordringer eller tvivl, står vores coaches klar til at hjælpe dig med rådgivning omkring dig og din fremtid. Mulighederne for coaching omkring studie og karriere er mange, da du både kan mødes personligt med din mentor eller få online coaching, uanset tid og sted. Find din coach nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen, og skab din egen succes!

Få hjælp til studie og karriere

Katja Rose Karen Hastrup Bettina Østrand Norma Lind Thomsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Studie og karriere

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.