Iværksætteri

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Ung mand er glad fordi han har fået succesfuld vejledning omkring iværksætteri og hans virksomhed har vækstet ligesiden

Hvad er iværksætteri?

Iværksætteri er, når en person starter en virksomhed helt fra bunden. Det kan på én gang være både spændende, fascinerende, stressende, problemfyldt og udmattende at starte en virksomhed og begive sig i kast med iværksætteri. Heldigvis kan business coaching hjælpe til at forbedre ens chancer for succes med iværksætteri. Hos GoMentor tilbyder vores tilknyttede specialister business coaching til iværksættere.

Drømmer du om at starte egen virksomhed? Så kan du få hjælp af en business coach, der kan coache dig i, hvordan du kan fokusere din energi og motivation på hårdt og koncentreret arbejde. Dermed er der en større chance for at opnå succes - og at din drøm bliver en god forretning. Hos GoMentor tilbyder vores tilknyttede specialister online business coaching for iværksættere, og du kan også booke en tid til personligt fremmøde.

Selv med hjælp fra en business coach kan det være et udfordrende foretagende at skabe en virksomhed. Der er derfor også nogle ting, man bør overveje, før man kaster sig ud i iværksætteri. De fleste iværksættere vil fortælle dig, at det at drive en virksomhed bliver en livsstil, der kræver mere end et "normalt" job.

 

Udfordringer for iværksættere

Nedenfor finder du en liste med nogle af de problemer, de fleste iværksættere møder i forbindelse med opstarten af en virksomhed:

  • Finansiering - En af de største udfordringer i en virksomheds opstartsfase er finansiering. Det kan være stressende og tidskrævende at rejse den fornødne kapital.
  • Forretningsplan - Imens man jagter kapital, er det vigtigt, at man har en fornuftig forretningsplan med realistiske beløb, for at man bliver taget seriøst af andre forretningsfolk.
  • Bemanding - Selv hvis man kun har behov for at have en enkelt ansat, er der mange anliggender, man må forholde sig til. At kende til disse anliggender og forholde sig til dem, er en vigtig del af det, at drive en virksomhed.
  • Finanser - At have styr på økonomien er en vigtig del af det at drive en succesfuld virksomhed.

Der er selvfølgelig mange andre specifikke udfordringer og anliggender, såsom markedsføring og salg, man skal forholde sig til, hvis man vil starte en virksomhed - især i takt med at virksomheden vokser. Business coaching kan hjælpe iværksætteren til at optimere chancerne for succes ved at bidrage med råd, vejledning og støtte.

5 råd til dig, der vil være iværksætter

Er du nysgerrig på iværksætteri? Så har vi samlet 5 råd til dig, der har en iværksætter gemt i maven - bl.a. hvad du bør overveje og undersøge, inden du kaster dig ud i det.

  • Læg en plan - Det første, du bør overveje, er, hvad du vil lave. Vil du sælge et produkt eller en ydelse? Hvor meget kan du tjene? Er der et marked for det? Hvilke konkurrenter bør du være opmærksom på? Hvor mange penge kan du bidrage med, og hvor meget skal du evt. låne? Der er mange overvejelser, du bør gøre dig, så du kan lægge en plan for dine idéer og din kommende forretning.
  • Få rådgivning - Selvom du måske føler, du har godt styr på, hvad du skal i gang med, kan man ikke være ekspert i alt. Derfor er det altid godt at spørge andre til råds, hvis du ønsker at blive selvstændig. Det kan f.eks. være nogle, du kender, som er selvstændige, revisorer eller institutioner som SKAT og regionale væksthuse. Råd og vejledning kan kun bidrage positivt til at få gang i din virksomhed.
  • Markedsføring og brand - Når du starter en virksomhed, kan noget af det sværeste være at finde det rette navn. Det kan virke forholdsvist simpelt, men kan faktisk være særligt udfordrende. Det er vigtigt at vælge et navn, der er let at udtale og stave. Det skal også være ledigt at oprette som domæne, så du ikke vælger noget, der allerede eksisterer i forvejen. Det er desuden vigtigt at vælge noget, der tydeligt afspejler, hvad virksomheden står for, så folk får nemmere ved at huske brandet. Det samme gælder, hvis du laver et logo. Du kan f.eks. spørge din omgangskreds til råds eller bruge grupper for iværksættere på Facebook - der er masser af hjælp at hente, hvis du søger den.
  • Brug dit netværk - Som ny virksomhed er det svært at nå ud til potentielle kunder. Her kan du med fordel anvende dit netværk til at starte stille og roligt op. Derudover kan du gå til netværksmøder, receptioner, konferencer og lign., hvor du har mulighed for at netværke med en masse relevante personer - nogle steder er det endda gratis. Hvis du åbner en fysisk butik, kan du bl.a. undersøge, hvilke muligheder for eksponering der er i dit lokalområde.
  • Hold styr på økonomien - Mange iværksættere kan have svært ved at holde overblikket, når de starter en ny virksomhed. Der er en lang række faktorer at tage højde for - og særligt økonomi er en udfordring for mange. En klassisk fejl er at glemme at betale moms. Som nystartet skal du formentlig kun betale moms hvert halve år. Dette er en fordel, da dine penge i banken kan blive liggende lidt længere. Dog kan det også være en ulempe, da det kan blive til et ret stort beløb, hvis du ikke husker at lægge penge til side. Husk, at også økonomien kan du få rådgivning til.

Coaching for iværksættere

En business coach kan hjælpe iværksættere ved at udstyre dem med de nødvendige værktøjer og den nødvendige viden til at opnå succes, hvor så mange falder igennem. Hos GoMentor ved vi, hvor spændende iværksætteri kan være. Vores tilknyttede eksperter besidder også de værktøjer, der er nødvendige for, at man kan opnå succes som iværksætter. Vores coaches er nemlig specialiserede i at håndtere de udfordringer, der er forbundet med iværksætteri. Helt fra de spæde opstartsfaser til de senere faser, der kan være lige så spændende, vil der være mange situationer, hvor en iværksætter vil kunne drage fordel af at tale med en coach. Ved at formidle business coaching online kan vi hjælpe selv de travleste iværksættere. At give sig selv tid til at skabe forbedringer er vigtigt, for at man kan opnå succes med sin nye virksomhed.

Få hjælp til iværksætteri

Karen Hastrup Glennie Grønne Nirvi Bennich Norma Lind Thomsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.