Ny på arbejdsmarkedet

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Nyuddannet mand lander sit første rigtige job efter at have modtaget karriererådgivning via GoMentor

Skal du til at finde dit første job?

For mange kan det være stressende at komme ind på arbejdsmarkedet. Hvad enten det er en teenager, der skal finde sit første job, eller en husmor, der først skal finde sig et job i 30'erne, kan der opstå mange udfordringer. Teenagere, der indtræder på arbejdsmarkedet for første gang, oplever typisk udfordringer, der varierer fra de udfordringer, man oplever, når man møder arbejdsmarkedet efter afsluttet videregående uddannelse, eller når man senere i livet evt. kan blive tvunget til at søge nye græsgange af forskellige årsager. Uanset hvilke udfordringer man står overfor, er der hjælp at hente. Online karrierecoaching via GoMentor.dk, kan gøre en klogere på, hvad man skal forvente, så hele processen kan køre lidt glattere. Debut på arbejdsmarkedet er for mange lig med stress og angst, men her kan en karrierecoach også være behjælpelig.

Tips til forberedelse af entré på arbejdsmarkedet

  • CV - At lave et CV kan være svært hvis man er grøn på arbejdsmarkedet, da man typisk ikke har de store erfaringer. En karrierecoach kan vise hvordan man får gjort dette til et mindre problem. 
  • Research - At kunne finde ud af, at bruge aviser og Internet til jobsøgning er en af de vigtigste egenskaber, når man skal finde et job. 
  • Prøv igen! - Hvis man ikke i første omgang lykkedes med at få et job, er det bare at prøve igen... og igen! Hvis man kun har lidt eller ingen arbejdserfaring kan det være svært at finde et job, også selvom man har den fornødne uddannelse. Her kan det være en god ting at blive ved med at lave research, og søge at udvide sit netværk. 
  • Husk - Når du har fundet og fået dit job, er det en god ting at huske på, at det rent faktisk er arbejde. Det kan være svært at balancere arbejdet med en travl hverdag. Det er vigtigt at man husker hvordan det var før man fik jobbet, men at man samtidig tager sit arbejde seriøst.  

Karrierecoaching: Ny på arbejdsmarkedet

Det behøver ikke nødvendigvis at være svært at komme ind på arbejdsmarkedet. Online karrierecoaching via GoMentor.dk kan hjælpe dig til, at få lagt en overordnet plan for, hvordan du kommet ind på arbejdsmarkedet, ligesom det også kan hjælpe dig til at sørge for, at din plan rent faktisk bliver overholdt. Vores tilknyttede coaches tilbyder også moralsk opbakning i forhold til håndteringen af nye, arbejdsrelaterede udfordringer. Lige fra teenagere til singlemødre til nybagte universitetskandidater - der er mange der kan have gavn af, at ty til karrierecoaching for at få hjælp til, at komme ind på arbejdsmarkedet. Vores tilknyttede coaches kan hjælpe med, at gøre processen mindre stressende og mere succesfuld. Det behøver ikke at være svært og tidskrævende at komme ind på arbejdsmarkedet. Vores tilknyttede specialister kan bidrage til, at det bliver det modsatte.

Udfordringer som ny på arbejdsmarkedet:

Hjælp til nye på arbejdsmarkedet

Katja Rose Nirvi Bennich Karen Hastrup Glennie Grønne
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Ny på arbejdsmarkedet

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.