Udfordringer i forholdet?

Skrevet d. 18-3-2022 08:36:01 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Den her uge, har virkelig stået i forholdets tegn, og det siger jeg pga alle dem der har rakt ud for, at få hjælp til deres forhold, og nogle bare for at give udtryk, for at det er MEGET svært lige nu!


Forhold, hvor man matcher godt, har en helt bestemt kvalitet over sig. Man oplever kærlighed og bliver forbundet på et rigtig dybt niveau, og det fører altid noget helt specifikt med sig. Kærlighed fortæller dig fx, at du er præcis som du skal være. Og det er ikke sikkert, at det er det du selv mener. Og pludselig opstår der en konflikt mellem kærlighed, og din oplevelse af dig selv, og det betyder, at enten ændrer du dig eller også ændrer du omgivelserne.


Problemet er lige der, fordi du ønsker ikke at ændre omgivelserne, fordi du vil ikke af med din partner, men det gør også ondt at gøre op med de ting der ikke hører til omkring kærlighed. Her er et par eksempler på nogle indre konflikter der ofte opstår:

- Mænd græder når de føler sig elsket, men mange mener stadig ikke at mænd må græde.

- Kvinder må ikke fylde, men kærlighed opfordrer dem til at være dem selv.

- Når man er elsket, så er man bare glad, og der er ikke brug for mere, men du mener du skal gøre dig fortjent til at føle dig god nok.


Pludselig bliver det svært at slappe af, selvom alt er som det skal være. Forsøget på at håndtere disse går konsekvent GALT!

- Utroskab

- Løgne

- Pleasing

- Drama

- Stone walling

- Afsky


Der er et par ting man skal forstå, og jeg laver gerne en hel blog omkring det, men du er i et forhold for at give ikke for at få. Hvis du leder efter tryghed i dit forhold, så kvæler du det. Det er en levende ting, og alt levende har brug for tryghed, men jo mere det søges, jo mindre kan det udtrykke sig. Comfort zonen bliver simpelthen mindre. Så her er der ikke en simpel løsning, fordi det handler om udvikling der automatisk giver sig til kende.


Det er en proces der ikke kan benægtes!


Skriv, hvis du kan genkende det her, jeg er her for, at du kan finde vej på en ellers meget mørk sti.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.