Rådgivning om medarbejdercoaching

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Leder har fået hjælp med medarbejdercoaching og har nu en samtale med sin medarbejder om hvordan han kan udvikle sig og blive mere effektiv og produktivCoaching og mentoring er stærke udviklingsværktøjer, der ved at sætte fokus på bl.a. forretningsudvikling, personlig udvikling, succes og ressourcer kan medvirke til at sikre arbejdsglæde, at udvikle og fastholde dygtige medarbejdere og ledere – og ikke mindst til at effektivisere ressourceforbruget i virksomheden. Mentoring vinder stadig større anerkendelse i takt med dets udbredelse.

Mentoring

Mentoring er et samarbejde mellem to mennesker (mentor og mentee). En mentor stiller spørgsmål og udfordrer sin mentee, samtidig med han rådgiver og opmuntrer.

Coaching

Coaching er tilsvarende et samarbejde mellem to mennesker (coach og den coachede). Coachen benytter sig af en avanceret spørgeteknik og forskellige værktøjer i samtalen med den coachede.

Kontakt en mentor på GoMentor for at høre nærmere om, hvordan din virksomhed kan optimere og udvikle forretningen ved hjælp af coaching og mentoring.

Coaching af medarbejdere indeholder mange elementer. Ved at få rådgivning af en kvalificeret samarbejdspartner er du bedre stillet, når du skal prioritere de områder af medarbejdercoaching, som I skal arbejde videre med i virksomheden.

Karriererådgivning lyder ikke umiddelbart som et oplagt medarbejdercoachingelement. Men det er det nu alligevel.

Selvom din medarbejder umiddelbart synes at være godt tilfreds med sit job, kan han/hun sagtens have et uformuleret ønske om karriere og/eller nye udfordringer. Det er derfor vigtigt, at dialogen mellem leder og medarbejder – både løbende og i den årlige medarbejderudviklingssamtale – giver medarbejderen indsigt i sine stærke og svage sider og at medarbejderen derved får hjælp til at afklare sine jobønsker. Ligeledes er det vigtigt at leder og medarbejder indbyrdes bliver enige om, hvorvidt det eksisterede partnerskab har mulighed for at udvikle sig til fælles bedste.

En GoMentor partner med speciale indenfor karriererådgivning kan sikre lederen kompetencer til bedre at varetage den løbende dialog med medarbejderne omkring udviklingsmuligheder i virksomheden. Samtidig kan medarbejderen få ekstern mentoring og coaching, der vil medvirke til en mere målrettet og effektiv karrieredialog med lederen og virksomheden. Det hænder, at et nyt job er den bedste nye karrieremulighed, men det kan lige så vel være en ændring i det nuværende job, der er vejen frem.

Definition af Karriererådgivning

Både medarbejdere ”in jobs” og ”between jobs” har gavn af at have en strategi for deres karriere.

I den forbindelse kan medarbejderen have brug for en karriererådgivning, der sætter hans/hendes forskellige kompetencer og motivationer i spil i forhold til karriereønsker og som hjælper med at omsætte disse ønsker til konkrete mål og delmål.

Resultater ved karriererådgivning

  • Virksomheden sikres perfekt match mellem arbejdsgivers og medarbejders ønsker for karriere
  • Lederen sikres kompetencer til karriererådgivning
  • Medarbejderen får mentoring og coaching
  • Medarbejderens kompetencer identificeres
  • Der sættes klare og præcise karrieremål
  • Behov for karriereskift afklares

Få rådgivning om medarbejdercoaching

Glennie Grønne Pernille Mikkeline Brandt Michelle Poulsen Katja Rose
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.