Autoriseret psykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Autoriseret psykologHvad er en autoriseret psykolog?

GoMentor er Danmarks største terapi- og coaching portal for psykologer, psykoterapeuter og coaches. Du kan søge blandt mange autoriserede psykologer fra hele Danmark, se profilsider, sammenholde erfaringsområder og uddannelser - alt sammen for at finde den rette psykolog til dig. Vores autoriserede psykologer har en bred viden inden for forskellige områder, så du kan få hjælp til netop det, du har brug for. Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er det desuden muligt at få tilskud, afhængigt af hvilken gruppe du er i, såfremt man booker en autoriseret psykolog.

 

Autoriseret psykolog uddannelse

At være psykolog er en beskyttet titel, som man kvalitetssikrer yderligere ved at få autorisation i psykologi. For at blive autoriseret psykolog skal man gennemgå mindst 2 år med praktisk videreuddannelse efter at have taget en 5-årig kandidat i psykologi (Cand.psych), psykologisk-pædagogi (Cand.pæd.psych) eller lignende på enten Århus, Aalborg eller Københavns universiteter. Selve autorisationen af psykologer i Danmark foretages af Psykolognævnet under Socialministeriet. Autorisationsuddannelsen er en uddannelse i praksis under supervision. En psykolog kan tidligst blive autoriseret 2 år efter at have afsluttet sin kandidatuddannelse i psykologi. Derudover skal han eller hun også have modtaget mindst 160 timers supervision. Denne ordning er med til at sikre et højt niveau inden for psykologfaget, idet psykologen modtager vejledning på det praktiske arbejde af en mere erfaren psykolog i løbet af autorisationsuddannelsen. Autorisationsordningen er frivillig og dermed ikke et krav for at kunne kalde sig 'psykolog' og tilbyde psykologhjælp i Danmark.

 

Find en autoriseret psykolog her

Se vores liste med autoriserede psykologer nedenfor eller klik 'Find ekspert' for at søge i dit lokalområde.

Få hjælp af en autoriseret psykolog

Inge Merete Søndergaard Katja Rose Mette Richter Charlotte Quist Iversen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp af en autoriseret psykolog

Inge Merete Søndergaard Katja Rose Mette Richter Charlotte Quist Iversen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.