Vaginisme

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Vaginisme

Hvad er vaginisme?

Nogle kvinder har problemer med ufrivillige muskelsammentrækninger omkring vagina, hvilket gør vaginal penetrering umulig. Der er mange forskellige fysiske og psykiske faktorer som kan forårsage denne seksuelle dysfunktion. Spændinger i intime parforhold er blot et af de mange problemer som kan opstå pga. denne ledelse. Derfor tilbydes online terapi for vaginisme via GoMentor.dk. Det er vigtigt at forstå mere om årsagerne til denne lidelse og de symptomer som kan opstå før man træffer en beslutning om behandling. Seksuelle dysfunktioner han være svære at tale om for nogen kvinder, men symptomerne bør ikke ignoreres.

Årsager til vaginisme

For nogle kvinder er årsagen til denne lidelse psykologisk. Tidligere seksuel misbrug eller en traumatisk oplevelse kan forårsage at vaginisme bliver et problem. Der kan være fysiske forhold som også spiller en rolle. Hvad end årsagen er det vigtigt at få behandling for denne seksuelle dysfunktion, hvis nogen af symptomerne ses. Symptomerne kan vise sig før den sande årsag til vaginismen er kendt. Årsagen er dog stadig vigtig for den samlede behandlingsstrategi for lidelsen, og bør derfor ikke totalt ignoreres.

 

 

Symptomer af vaginisme

Ekstrem angst før og efter sex er en af de emotionelle tegn på vaginisme. De ufrivillige muskelsammentrækninger omkring vagina er det primære fysiske symptom af denne lidelse. Det kan være så slemt for nogle kvinder at vaginal penetrering bliver umulig. Dette er hvor mange af de andre emotionelle symptomer kan komme til at vise sig som urolighed eller interpersonelle problemer såvel som parforholdsproblemer. Ignorering af symptomerne er en dårlig ide og kan føre til fremkomst af andre mentale lidelser. Hvis vaginismus bliver diagnosticeret, er korrekt behandling essentiel af mange grunde.

  • Mindre brændende følelse under samleje
  • Ufuldbyrdet ægteskab
  • Vejrtrækningsproblemer under samleje
  • Besværligheder ved vaginal penetrering
  • Aversion mod sex
  • Ufrivillige muskelsammentrækninger omkring vagina
  • Bekymringer

Behandling af vaginisme

Hjørnestenen i behandling af denne seksuelle lidelse er uddannelse, rådgivning og opførselsterapi. Med GoMentor.dk som platform, tilbydes online psykoterapi, som kombinerer alle disse ting med internettets kommunikative evner. Dette tillader vores tilknyttede specialister at give hjælp når og hvor der er brug for det. Vores tilknyttede terapeuter specialiserer sig i forskellige seksuelle dysfunktioner, inklusiv vaginismus. Mens nogle fysiske symptomer bør adresseres, er der en masse emotionelle problemer der følger med denne seksuelle lidelse.

Få hjælp til vaginisme

Frederik Engels Inge Merete Søndergaard Bettina Østrand June Werenfeldt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.