Sexafhængighed

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Sex er en naturlig og sund del af livet, men for nogle kan en ukontrollerbar lyst til sex føre til helbredsmæssige problemer og problemer i forholdet til andre mennesker. 

Sexafhængighed kan således defineres som hvilken som helst sexrelateret tvangsmæssig adfærd, der forstyrrer eller ødelægger personens måde at leve på.

Mennesker, der oplever en øget seksualdrift, engang kendt som nymfomani, kan være afhængige af sex – selvom dette naturligvis ikke altid er tilfældet. 

Nogle mennesker bliver så overvældede af en intens besættelse relateret til seksuel aktivitet, at den seksuelle lyst og længsel får en stor negativ påvirkning på personens liv – såvel som på menneskerne omkring personen.

Når disse besættelser begynder at have en betydning for en persons liv, er der en stor sandsynlighed for at øget seksualdrift bliver et problem. De specifikke årsager er ikke kendt, men for nogen kan dette være psykologisk i sin natur, mens problemet for andre er forårsaget af fysiske forhold, eksempelvis hormonel ubalance. Kendskab til årsagen er en vigtig del af behandlingen for øget seksualdrift.

Der findes forskellige behandlingsformer i forhold til sexafhængigehed og øget seksual drift - og psykoterapi samt rådgivning har vist sig at være effektive metoder til at opnå ændringer i håndteringen af seksuelle længsler, så disse ikke længere overvælder og kontrollere en persons liv.

Symptomer på sexafhængighed 

Symptomer på sexafhængighed kan variere fra person til person, men her er nogle af de mest gængse symptomer, som er letgenkendelige. 

  • De fleste mennesker nyder seksuel aktivitet, men når en person er meget bekymret når denne ikke er involveret i seksuel aktivitet, kan der være tale om sexafhængighed. Tvangstanker, som centrerer sig omkring sex samt afhængighed af pornografi, kan være tegn på problemer med en øget seksualdrift eller en sexafhængighed. 
  • Mennesker som har flere seksuelle partnere uden at have en emotionel tilknytning kan også have et problem med øget seksualdrift eller sexafhængighed.
  • Tvangsmæssig onani 
  • Prostitution
  • Ekshibitionisme - offentlig blottelse
  • Upassende telefonopkald
  • Farlig sex

 Behandling af sexafhængighed 

Behandlingen af sexafhængighed minder om behandling af andre former for afhængigheder, men der er dog visse forskelle. På GoMentor.dk har vi stor forståelse for dette, hvilket er grunden til, at du her finder behandlere, der er specialiserede i at behandle sexafhængighed. Vi tilbyder også online terapi og rådgivning, således at du kan konfrontere dine problemer, mens du får hjælp med at genvinde kontrollen over dit liv. Behandlingen af sexafhængighed er således ikke nødvendigvis en svær og problemfyldt proces.

Få hjælp til sexafhængighed

Frederik Engels Glennie Grønne Iben Zacho Grith Böcher
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til sexafhængighed

Frederik Engels Glennie Grønne Iben Zacho Grith Böcher
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.