TV-afhængighed

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er TV-afhængighed?

fem børn sidder foran deres fjernsyn med et stift blik rettet direkte mod kameraet, alt mens skærmene kører på fulde drag Mange nyder at sidde og slappe af foran fjernsynet for at koble af. Problemet med dette kan dog være, at for meget tid foran fjernsynet kan forårsage problemer i ens forhold til andre, samt fysiske problemer. Hvis du bemærker nogle af de symptomer, der er nævnt forneden, så vil det være gavnligt at lære noget om tilbagefaldssymptomer, du kan komme til at opleve, hvis du beslutter dig for at leve livet igen og blive behandlet for din TV-afhængighed.

Symptomer på TV-afhængighed

Her er nogle af de symptomer, som er værd at holde øje med, hvis du tror, du muligvis har et problem med TV-afhængighed:

  • Mange timer ad gangen tilbragt foran fjernsynet
  • Problemer med et socialt liv pga. for lang tid brugt på at se fjernsyn
  • Fremkomst af tilbagefaldssymptomer, når tiden foran fjernsynet ophører.
  • Du vil gerne se mindre fjernsyn, men har svært ved at slukke for det.
  • Du har tidligere forsøgt at minimere din tid foran fjernsynet uden held.
  • Du føler dig urolig, hvis fjernsynet er slukket.
  • Du tænker på at se fjernsyn, når du ikke har adgang til det.
  • Fjernsynet erstatter mange vigtige ting i livet såsom tid med familie og venner.

For at finde ud af om TV-afhængighed er et problem for dig, er det nødvendigt at holde op med at se fjernsyn for at finde ud af, om der opstår tilbagefaldssymptomer. Disse symptomer kan være depression, irritabilitet og andre former for følelsesmæssige forstyrrelser. Hvis du kan nikke genkendende til disse ting, så kunne det godt tyde på, at du lider af det, og det kan godt tage noget tid at få behandling for denne afhængighed. Hos GoMentor ved vi, hvad du gennemgår, og vi kan hjælpe dig. 

Behandling for TV-afhængighed

Hvis du er træt af at være fængslet foran fjernsynet, så du går glip af livet, så kan det være en god idé at få hjælp til at få bugt med din afhængighed. Hos GoMentor kan du finde uddannede terapeuter, som kan hjælpe dig med at diagnosticere problemet og få kontrol over dit liv igen. Online terapi har været en fremragende måde at få og beholde kontakt til andre mennesker, som gennemgår de samme problemer. Hos GoMentor kan du finde og booke online sessioner med specialiserede terapeuter, som kan hjælpe dig ud af din afhængighed.

Få hjælp mod TV-afhængighed

Frederik Engels Glennie Grønne Iben Zacho Kirsten Hervert Pedersen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.