Internetafhængighed

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Denne form for afhængighed er tæt-forbundet med computerafhængighed, og handler om et overdrevent tidsforbrug på at surfe på internettet, spille online spil, chatte med andre mennesker, se videoer på Youtube osv. Symptomer på internetafhængighed er overdrevent tidsforbrug på internettet, træthed (som skyldes mangel på søvn) og manglende evne til at fungere i social kontekst, f.eks. på arbejdet, i skolen eller i sit forhold.Behandlingen af denne form for afhængighed minder om andre adfærdsforstyrrelser. På GoMentor.dk kan du finde professionelle behandlere, som er specialiserede i at behandle internatafhængighed.
Du kan se dem alle her.

Symptomer på internetafhængighed

Her er nogle af de mest gængse symptomer på internetafhængighed.

  • Tidsforbrug - Overdrevent tidsforbrug på internettet hver dag over længere tid kan indikere internetafhængighed. 
  • Penge – at bruge for mange penge på ting, der fremmer ens internetafhængighed, er et andet tegn på et alvorligt problem.
  • Helbred – træthed som resultat af mangel på søvn og andre alvorlige helbredsproblemer kan være tegn på, at du lider af internetafhængighed.
  • Problemer med forholdet til andre mennesker og arbejde på grund af den tid man bruger på internettet.

Det kan være svært for nogle at indse, at de har et problem, når de ser disse signaler på internetafhængighed. Derfor har GoMentor.dk helliget sig online terapi for at afhjælpe internetafhængighed. 

Behandling af internetafhængighed

Selvom mange ikke tager internetafhængighed alvorligt, så forstår vi på GoMentor.dk, at det vigtigste for disse mennesker er at få den hjælp, de har brug for. For de der lider af internetafhængighed kan online terapi være første skridt mod bedring. Behandlingen af internetafhængighed er koncentreret omkring grænser og begrænsninger, som det også er tilfældet med andre former for adfærdsterapi. Et andet godt hjælpemiddel, som vi tilbyder på GoMentor.dk, er et online forum, så du kan få inspiration til, hvordan du kan komme videre samt hjælpe andre i samme situation.

Definition af Internetafhængighed

Internetafhængighed kan defineres som et overdrevent tidsforbrug på internettet, det være sig surfe, tjekke mail eller spille spil, hvilket har en ødelæggende effekt på ens liv. Symptomer på internetafhængighed kommer til syne i andre aspekter i livet - i særdeleshed i forhold og/eller i arbejdslivet.

Få hjælp til internetafhængighed

Frederik Engels Glennie Grønne Iben Zacho Michael Fray
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.