Mindfulness-baseret stress-reduktion (MBSR)

Skrevet af GoMentor

MBSR mindfulness stress reduktionMindfulness-baseret stress reduktion (MBSR) er et interventionsprogram, oprindeligt udviklet af professor Jon Kabat-Zinn i USA, baseret på mindful mentaltræning, der har til formål at styrke ens evne til at være nærværende og accepterende. MBSR er anerkendt for at kunne mindske symptomer på stress, angst og depression. Her anvender man nogle af de samme metoder, som man bruger ved praktisering af mindfulness på anden vis, såsom meditation. Her er formålet at lære de forskellige færdigheder og kunne integrere dem, så man mere effektivt kan håndtere hverdagens udfordringer, heriblandt stress. Disse er stærke værktøjer - både til en selv, men også til at hjælpe andre. Således kan MBSR være med til at:

  • Mindske stress
  • Mindske angst og depression
  • Styrke opmærksomhed og nærvær
  • Skabe balance og bedre overblik
  • Forbedre livskvalitet og velvære

Selve kursusforløbet strækker sig typisk over 8 uger, men kan variere, alt efter hvem og hvor kurset tilbydes. Afhængigt af forløbet, er det muligt at blive MBSR-instruktør med det 8-ugers kursus, og, med en længere og viderebyggende uddannelse inden for mindfulness, MBSR-lærer. De instruktører eller lærere, der udbyder det, har derfor forskellige uddannelser, og forløbenes indhold kan dermed variere. Kurset giver desuden adgang til optagelse på MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness (DCM). Typisk undervises der om stress, stress-fysiologi, opfattelse og kommunikation. Derudover er der praktiske guidede øvelser og oplevelsesorienterede læringsmetoder, som illustrerer sammenhængen mellem ens krop, tanker, følelser og adfærd, når man er stresset. Dette program minder meget om MBCT - mindfulness-baseret kognitiv terapi - som, på samme vis, er et 8-ugers forløb, der i højere grad fokuserer på psykiske og/eller fysiske lidelser, såsom depression.

Er du stresset?
Vi kan hjælpe dig med Mindfulness-teknikker. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
John Row Julie Kyhn Charlotte Sandfeld Marie Jepsen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få Mindfulness-baseret stress reduktion (MBSR)

Er du stresset?
Vi kan hjælpe dig med Mindfulness-teknikker. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

John Row Julie Kyhn Charlotte Sandfeld Marie Jepsen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Mindfulness-baseret stress-reduktion (MBSR)

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere