Gestaltterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er gestaltterapi?

Gestaltterapi er en psykodynamisk og oplevelsesorienteret psykoterapiform, som har rødder tilbage i 1940'erne. Her benytter terapeuten hele kroppen og sindet i terapien og konfronterer klienten ved verbalt at give udtryk for sine følelser over for personen, der er i terapi. Det kan gøre, at terapien føles lidt som at sidde "i den varme stol", når gestaltterapeuten arbejder.

Hvordan foregår gestaltterapi?

Forholdet mellem klienten og terapeuten har en central rolle, da gestaltterapeuten hverken er objektiv eller neutral, men er selv villig til at gå klienten i møde. Terapeuten bruger metoder, som skal skabe bevidsthed omkring klientens egne følelser, reaktioner og handlinger. Det giver mulighed for at erkende og se sine egne valg, og hvilke konsekvenser de har. Selve terapien er bygget på en tro om at øge selverkendelse i øjeblikket, hvor klienten og terapeuten mødes. 

Hvem kan få gavn af gestaltterapi?

Gestaltterapi kan benyttes af mennesker, som ønsker at udvikle sig personligt, eller som har milde psykiske problemer.

Få hjælp af en gestaltterapeut

Rikke Rask Møller Samuael Neo Petersen Lars Damsgaard, MPF Pernille Fournais
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp af en gestaltterapeut

Rikke Rask Møller Samuael Neo Petersen Lars Damsgaard, MPF Pernille Fournais
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.