Kokainmisbrug

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

KokainmisbrugMange af dem, som ikke kan modstå fristelsen med kokainforgiftning, ender hurtigt i et misbrug, som tager kontrollen over deres liv. De typiske tegn på et kokainmisbrug er nemme at genkende: økonomiske problemer, vægttab, problemer med autoriteter og uansvarlig opførsel, problemer i forholdet til andre mennesker og alvorlige helbredsproblemer. Det er dog muligt at blive behandlet for sit misbrug. På GoMentor.dk kan du få online terapi, som kan være dig behjælpelig med at bekæmpe din kokainafhængighed.

Symptomer på kokainmisbrug

Her er nogle af symptomerne på kortvarigt og langvarigt kokainmisbrug:

 • Økonomiske problemer
 • Problemer med autoriteter og loven
 • Asocial og uansvarlig opførsel
 • Helbredsproblemer med bl.a. næse, mund, lunger og hjerte
 • Vægttab

For mange menneskers vedkommende skal der ikke mere til end to forsøg med kokain, før de bliver fanget af det og begynder at misbruge det. Dette er blot en af de risici, der er, i forbindelse med kokainmisbrug. Der er også en række andre alvorlige problemer ved brug af kokain.

Risici ved kokainmisbrug

De forskellige bivirkninger, i forbindelse med et kortvarigt kokainmisbrug kan være farlige, men der er også en række konsekvenser af et langvarigt misbrug. Det går som regel støt nedad, når en person hyppigt indtager kokain over længere tid. De økonomiske, følelsesmæssige og fysiske problemer indhenter en, der er afhængig af kokain. Før eller siden leder disse farer alle mod et bestemt mål: døden. Før der hænder dig noget så ekstremt, er det vigtigt, at du overvejer at blive behandlet for dit kokainmisbrug, før det er for sent. GoMentor kan hjælpe dig, uanset hvor længe du har været misbruger, selvom du selv tror, det er for sent.

Behandling af kokainmisbrug

Der er forskel på den måde, hvorpå behandlingen foregår for de, der har været afhængige i lang tid, sammenlignet med dem der lige er startet på et kokainmisbrug. Overordnet set kan det siges, at en af de bedste behandlingsmetoder for kokain abstinenser er gennem professionelle terapeuter, så du kan komme ud af dit kokainmisbrug. Med online terapi på GoMentor.dk kan du få den hjælp, du har brug for. Du behøver ikke at gå igennem din behandling alene. Med den rette behandling kan du slippe af med din kokainafhængighed og begynde at leve et normalt liv igen. Det bliver måske ikke det samme liv som før misbruget, men med den rette behandling er der håb.

Kokainafhængighed

Kokainafhængighed kan have ødelæggende konsekvenser i dit liv og påvirke dine nærmeste og selv dem, du ikke kender. Den fysiske afhængighed af kokain er så stærk, at mange er ligeglade med de ovennævnte negative konsekvenser. En kombination af den fysiske og psykiske afhængighed af kokain gør det meget svært at komme ud af sit misbrug. Hos GoMentor kan vi hjælpe dig med at få håbet tilbage ved at tilbyde online terapi, hvor du kan få en bedre forståelse for din kokainafhængighed og tage de første skridt mod behandling.

Symptomer på kokainafhængighed

Her er nogle af de mest almindelige tegn på kokainafhængighed:

 • Op- og nedture kan opleves af de, der er afhængige af kokain. Opturen finder sted, når stoffet indtages, hvorefter nedturen begynder, hvilket kan føre til irritabilitet og depression
 • Økonomiske problemer følger med kokainafhængighed pga. prisen på stoffet. Selv om man anskaffer sig det mindre koncentrerede stof, kan det ende med at være en meget dyr vane, da kroppen med tiden får brug for større mængder af stoffet for at opnå samme rus
 • Helbredsproblemer med blandt andet næsen og lungerne kan være resultatet at et langvarigt kokainmisbrug, alt efter hvordan dette stof indtages
 • Problemer med at holde sig inden for lovens rammer

Risici ved langvarig kokainafhængighed

Det farligste i forbindelse med langvarig brug af kokain er døden. Inden man når dertil, er der en række andre risici med alvorlige konsekvenser, hvis man er afhængig af kokain. Det indebærer blandt andet helbredsproblemer, økonomiske problemer, problemer med at fastholde sit job og med at blive i et parforhold. Der er dog håb for at blive behandlet for dette misbrug, men det kræver, at du tager det første skridt. På GoMentor.dk har vi et stort kendskab til dette, og vi har derfor oprettet online terapigrupper, som kan hjælpe dig med at komme ud af dit misbrug og vælge en anden livsstil, der inkluderer bedring.

Behandling af kokainafhængighed

Hos GoMentor har vi professionelle terapeuter med speciale i behandling af kokainafhængighed. Derudover har vi online gruppeterapi, hvor du kan få vejledning. Dette er en yderst gavnlig kombination i nutidens psykoterapi og kan forbedre dine chancer for at komme ud af dit misbrug – uanset hvordan dette foregår. Hvis du har en mistanke om, at kokainmisbrug er et problem i dit liv, så er det på tide at få svar på dine spørgsmål. GoMentor kan hjælpe dig med de svar samt rådgive dig om, hvordan du bekæmper din afhængighed.

Kokainforgiftning

Kokainforgiftning begynder med en intens følelse af eufori, som senere når sit højdepunkt og begynder at aftage. Kroppen forlanger, og bliver som regel ikke nægtet, mere kokain, og derved fortsætter den onde cirkel. Denne form for forgiftning skaber både en fysisk og psykisk afhængighed, og det er meget normalt at se, at afhængige har en lang række problemer. Et langvarigt misbrug kan have katastrofale følger i livet. Hvis forskellige tegn på kokainforgiftning viser sig, så kan der også være bagvedliggende, større problemer forbundet med kokainafhængigheden.

Tegn på kokainforgiftning

Selvom den måde man indtager kokain på kan have forskellige bivirkninger, så er der en række fællesnævnere, når der er tale om kokainforgiftning:

 • Udvidede pupiller og hurtig hjertebanken
 • Unormalt blodtryk - enten for lavt eller højt
 • Kuldegysninger
 • Svedeture
 • Kvalme
 • Uro i kroppen, urolig mave og problemer med fordøjelsen
 • Underlig adfærd og bombastiske udtalelser

Risici ved kokainforgiftning

Udover ovennævnte symptomer er der en række negative bivirkninger forbundet med kokainmisbrug. Et misbrug over længere tid kan føre til tolerans og afhængighed og føre til et liv, der hurtigt er ude af kontrol, hvor hovedformålet i livet bliver at få det næste fix. Andre risici kan være i forbindelse med en overdosis. Det er nemt at indtage for meget kokain, med døden til følge. Alle disse farer i forbindelse med kokainforgiftning er et tegn på, at man har brug for behandling, før det er for sent.

Behandling af kokainforgiftning

Det er muligt at blive behandlet for kokainforgiftning ved hjælp af medicin, men det bagvedliggende større problem er kokainmisbruget, og hvad der skal gøres ved det. Hvis du er blevet afhængig af kokain, så er det muligt at blive behandlet. På GoMentor.dk foregår online terapi i samspil med en professionel terapeut, med et stort kendskab til kokainforgiftning, samt til hvordan man manøvrerer udenom et langvarigt kokainmisbrug. Ved hjælp af rådgivning og terapi kan GoMentors terapeuter hjælpe dig med at bekæmpe kokainforgiftningen og genvinde kontrollen over dit liv. Hvis du er træt at de ødelæggende konsekvenser af kokainen, er det på tide at tage det første skridt mod bedring.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.