Cannabismisbrug

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

De kortvarige, positive effekter af cannabis får mange mennesker til at fortsætte deres indtag af stoffet, men når dette indtag sker for hyppigt, så det har en skadelig virkning på ens liv, så kan der være tale om et cannabismisbrug. Selvom mange undervurderer de skadelige effekter af cannabis, så er der tale om alvorlige problemer som følge af misbruget, lige fra helbredsproblemer til psykiske problemer. Hvis dette virker bekendt, så kan det være, det er på tide at kontakte en terapeut på GoMentor.com for at få flere informationer om online behandling af cannabisafhængighed. 

Symptomer på cannabismisbrug

Der er mange forskellige tegn på, at en person har et cannabismisbrug, uanset om der er tale om fysiske eller psykiske symptomer.

Fysiske symptomer på cannabisafhængighed:

 • Røde, kløende øjne er et af tegnene på et vedvarende cannabismisbrug
 • At føle sult ofte og hungre efter forskellige ting
 • Tør mund, hvilket også kaldes ’bomuldsmund’

Psykiske symptomer på cannabismisbrug: 

 • Visse former for psykiske problemer såsom angstanfald, paranoia og depression kan være følgerne af langvarig brug af cannabis.
 • Glemsomhed og dårlig kortvarig hukommelse
 • Ligegyldighed og mangel på motivation er andre symptomer på langvarig brug af cannabis.

Begge former for symptomer er svære at komme igennem. På GoMentor.com ved vi, hvor svært det kan være, og vi vil hjælpe dig med at blive behandlet for dit misbrug, før det bliver til et altoverskyggende problem. Der er alvorlige farer i forbindelse med langvarig brug af cannabis. Hvis man vil undgå disse farer, så kan det være, det er på tide at overveje at blive behandlet for sit cannabismisbrug.

Behandling af cannabismisbrug

Hvis du er klar til at få bugt med din cannabisafhængighed, så kan du finde dygtige terapeuter på GoMentor.com som kan tilbyde at hjælpe dig. Vi har vejledning og online terapi foretaget af professionelle terapeuter, som har speciale i at behandle cannabismisbrug. Dette samt andre behandlingsmuligheder på GoMentor.com kan gøre det muligt for dig at komme af med din cannabisafhængighed. Blandt andet har psykoterapi vist sig at have en gavnlig effekt på symptomer på abstinenser, så det er muligt at komme ud af sit misbrug, hvis man får hjælp.  

Vi kan også tilbyde online gruppeterapi på GoMentor.com, i form af et online selvhjælpsforum, hvor du kan læse, hvad andre med de samme problemer går igennem. Dine erfaringer med behandling kan også have en positiv effekt på andres behandlingsforløb. Hvis du har mistanke om, at dit cannabisbrug har ændret sig til et cannabismisbrug, så er det på tide at høre en andens mening. Det behøver ikke at være svært eller tidskrævende at blive behandlet for sit misbrug

Definition af Cannabismisbrug

Cannabismisbrug – misbrug af cannabis som et rekreativt stof, velvidende at det har en negativ effekt på ens liv. Symptomer på dette misbrug kan være tab af kortvarig hukommelse og visse former for psykoser såsom paranoia og panikanfald. Det er fuldt ud muligt at blive behandlet for sit misbrug, hvis behandlingen foretages af professionelle terapeuter og inkluderer vejledning og psykoterapi.

Symptomer på / Grunde til Cannabismisbrug

 • Panikanfald
 • Psykoser
 • Paranoia
 • Røde, kløende øjne
 • Ligegyldighed
 • Cannabisafhængighed

Cannabis, eller marihuana, anses ofte for værende et ufarligt stof, men dette betyder imidlertid ikke, at man ikke kan blive afhængig af det. Det diskuteres stadig, hvorvidt denne afhængighed er fysisk eller psykisk, men der hersker ingen tvivl om, at indtagelse af cannabis over længere tid kan skabe afhængighed.  

Symptomer på cannabisafhængighed kan være manglende evne til at holde sig fra stoffet, tolerans and andre problemer i andre aspekter af livet. Bruger man cannabis over længere tid, kan det føre til alvorlige problemer, hvorfor det er vigtigt at blive behandlet for sin afhængighed. På GoMentor.com har vi stor forståelse for dette, og vi kan hjælpe dig med din cannabisafhængighed. Følgende er flere informationer om marihuanaafhængighed. 

Symptomer på cannabisafhængighed

Disse er nogle af de mest gængse symptomer på cannabisafhængighed. 

 • Manglende evne til at holde sig fra cannabis velvidende at stoffet har en negativ indflydelse på dit liv.
 • Opnå tolerans, så man ikke kan mærke effekten af marihuana er et andet tegn på afhængighed
 • Økonomiske problemer, problemer i forholdet til andre mennesker og problemer med karrieren kan være andre symptomer på cannabisafhængighed.

Selvom disse tegn ikke viser sig, så kan der være andre tegn, som er sværere at få øje på. Det er vigtigt at finde ud af, om der er tale om cannabisafhængighed, da der er visse farer i forbindelse med indtagelse af cannabis.

Farer ved cannabisafhængighed

Disse symptomer illustrerer tydeligt, at det ikke er rart at blive afhængig af cannabis. Der er visse farer forbundet med at give efter for cannabisforgiftning. Langtidseffekterne af cannabis er bl.a. alvorlige psykiske problemer såsom paranoia og depression, hvis man bliver afhængig. Der er dog håb og hjælp at hente, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har et afhængighedsproblem. 

Behandling af cannabisafhængighed

På GoMentor.com ved vi, hvor alvorlig cannabisafhængighed kan være, og hvor vigtigt det er at blive behandlet af professionelle terapeuter, der har specialiseret sig i behandling af cannabisafhængighed. Psykoterapi har vist sig at have en god effekt, når det under behandlingen bliver kombineret med online terapi. Det er ikke en nem proces at blive behandlet for sin afhængighed, men med den rette hjælp er det muligt at få sit liv på rette spor igen. På GoMentor.com bruger vi det sidste nye inden for online terapi, så vi kan vejlede og hjælpe dig gennem din behandlingsperiode, men du er nødt til at tage det første skridt. 

Definition af Cannabisafhængighed

Cannabisafhængighed er et behov eller et ønske om at indtage cannabis. Tegn på afhængighed kan være tolerans og en fysisk afhængighed af stoffet. Nogle mennesker siger, at der ikke er tale om fysisk afhængighed, og dette kan måske forklare succesraten, når der er tale om behandlingsmetoder foretaget fra et psykisk perspektiv.

Symptomer på / Grunde til Cannabisafhængighed

 • Panikanfald
 • Psykoser såsom paranoia og depression
 • Røde, kløende øjne
 • Ligegyldighed
 • Problemer i den virkelige verden

Cannabisforgiftning

Der florerer mange forkerte oplysninger om cannabis og dets effekt på hjernen. Derfor er der også mange, der fejlagtigt tror, at cannabisafhængighed er et lille problem, som ikke fortjener for meget omtale. Det er heller ikke nemt at se tegnene på cannabisforgiftning, som det er tilfældet med f.eks. alkoholforgiftning, men de kan opdages, hvis man er opmærksom. Hvis dette er tilfældet, er det vigtigt at blive behandlet for det. 

Tegn på cannabisforgiftning

Her er nogle af de mest gængse tegn på, at en person er påvirket af cannabis.

 • Tør mund eller ‘bomuldsmund’
 • Hurtig hjertebanken, som måske ikke bliver opdaget af brugeren selv
 • Mindre problemer med koordinering og motorik
 • Langsom reaktionstid, hvilken kan være farligt i nogle tilfælde
 • Afslappethed og mild eufori er ligeledes tegn på cannabisforgiftning
 • Større søvnbehov, ligegyldighed og mangel på energi er andre tegn på cannabisforgiftning
 • Grinen og fnisen på selv upassende tidspunkter er almindeligt for cannabisbrugere.

Nogle af disse symptomer virker måske ikke farlige ved første øjekast, men dette betyder ikke, at der ikke er alvorlige farer forbundet med brugen af cannabis, som man er nødt til at tænke over. 

Farer ved cannabisforgiftning

Selvom der ikke er forsøg, der viser, at det er muligt at få en overdosis af marihuana, så er der visse farer forbundet med cannabisforgiftning. Hvis det ryges, skader det lungerne. Hvis det indtages på andre måder, så kan et vedvarende brug føre til tolerans og afhængighed. Den nedsatte reaktionstid kan føre til problemer, hvis en person kører bil i påvirket tilstand. Der er også andre farlige bivirkninger, som bl.a. omfatter cannabisafhængighed.

Behandling af cannabisforgiftning

Hvis du tror, at du måske har et problem med cannabisafhængighed, er der både håb og hjælp at hente. På GoMentor.com ved vi, hvad du går igennem. Vi har professionelle terapeuter med speciale i behandling af cannabisafhængighed. Vi kan også tilbyde hjælp via et online selvhjælpsforum, hvor man kan få hjælp fra andre mennesker, der går igennem det samme. Med den rette hjælp kan man komme ud af sit misbrug. Hvis man bliver behandlet for sin afhængighed, kan man få sit liv tilbage og begynde at nyde at leve. 

Definition af Cannabisforgiftning

Cannabisforgiftning er en tilstand af ændret bevidsthed og er forårsaget af THC (tetrahydrocannabinol) i cannabis. Symptomer på dette er paranoia, eufori og trang til at spise. Det er muligt at blive behandlet for cannabisforgiftning, hvis behandlingen foretages af professionelle terapeuter og rådgivere.

Symptomer på / Grunde til Cannabisforgiftning

 • Tør mund
 • Hurtig hjertebanken
 • Mindre problemer med koordinering
 • Dårlig balance
 • Langsom reaktionstid
 • Afslappethed
 • Større søvnbehov
 • Mild eufori

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.