Alkoholabstinenser

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvornår opstår alkoholabstinenser?

Det kan være svært at klare sig gennem alkoholabstinenser, men det er en nødvendighed, hvis du vil af med din afhængighed. De, der forsøger at afgifte deres krop ved at undgå indtag af alkohol, vil opleve både fysiske og psykiske symptomer. I nogle tilfælde kan der være alvorlige komplikationer og besværligheder, når afhængige forsøger at holde op med at drikke. 

På GoMentor.dk synes vi ikke, du skal gå igennem dine abstinensperioder alene. Dette er grunden til, at vi har professionelle terapeuter, som kan hjælpe dig med at overvinde din afhængighed. Før du bliver behandlet for dine abstinenser, er der nogle ting, du skal være klar over. De kan lyde alvorlige, og det er de også, men husk at du ikke skal igennem disse ting alene på GoMentor.com. 

Symptomer på alkoholabstinenser

Du kan opleve en række symptomer, når du får alkoholabstinenser. Nogle er værre end andre, men det er disse symptomer, som gør det fysisk svært for afhængige at opgive alkoholen. 

Psykiske symptomer – anspændt og nervøs adfærd ses ofte i forbindelse med abstinenser. Nogle oplever også irritabilitet og humørsvingninger.

Fysiske symptomer – hovedpine, ingen appetit, søvnløshed, rysten på hænderne, kvalme og opkast er nogle af de fysiske symptomer, der optræder i forbindelse med alkoholabstinenser. 

Ekstreme symptomer – Hallucinationer kan forekomme i nogle tilfælde. Feber, krampeanfald og blackouts er også mulige fysiske symptomer i forbindelse med alkoholabstinenser.

Disse symptomer lyder skræmmende, og det er de også. På GoMentor.com har vi forståelse for dette, hvilket er grunden til, at vi ikke vil have, du skal gå igennem det alene. Du kan få hjælp af vores professionelle terapeuter gennem online terapi for alkoholafhængighed. 

Behandling af alkoholabstinenser

Det er vigtigt omgående at få hjælp til at behandle dine fysiske symptomer på abstinenser, men på lang sigt er det ligeså vigtigt at blive behandlet for de psykiske symptomer. På GoMentor.dk har vi professionelle terapeuter, som har specialiseret sig i behandling af alkoholabstinenser, og de kan gøre det nemmere for dig at gennemgå behandlingen. Det kan være svært at få dit liv tilbage, men du er ikke alene om det. Du kan få støtte gennem online terapi på GoMentor.dk, og via vores selvhjælpsforum hvor du har mulighed for at snakke med andre som oplever de samme problemer. Det gør det lidt nemmere at gå igennem behandlingen sammen med andre. 

Definition af Alkoholabstinenser

Alkoholabstinenser refererer til de fysiske reaktioner der opstår, når et regelmæssigt indtag af alkohol stopper. Rysteture, hallucinationer og andre symptomer kan opleves under abstinenser, hvilket er grunden til, at det er så vigtigt at blive behandlet for sin afhængighed.

Symptomer på / Grunde til Alkoholabstinenser

  • Hovedpine
  • Mistet appetit
  • Søvnløshed
  • Nervøs adfærd
  • Irritabilitet
  • Kvalme/opkast

Få hjælp til alkoholabstinenser

Frederik Engels Martin Schepelern Den Ambulante Misbrugsbehandling Allan Ulrich Thomsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Alkoholabstinenser

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.