Abstinenser forårsaget af andre stoffer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Når man går igennem abstinenssymptomer, der er forbundet med et langvarigt stofmisbrug, så er det underordnet, hvilket stof der er tale om, for behandling af dette er en hård proces. Der er nogle forskelle, men mange af symptomerne er de samme og kan påvirke ens liv på samme måde. Derudover er der mange af de samme risici forbundet med abstinenser. Du vil muligvis kunne få hjælp af en af terapeuterne eller psykologerne på GoMentor.dk, men først vil vi gennemgå nogle brugbare facts og råd, som er meget relevante at kende når man kæmper med abstinenser. 

Abstinenssymptomer på andre stoffer

 • Der er forskellige abstinenssymptomer, man kan opleve, alt efter hvilken slags stof der er tale om. 
 • Skælven og rysten kan forekomme og er et fysisk abstinenssymptom, når kroppen bliver nægtet stoffet.
 • Trang til stoffet hænder ofte, når afhængige oplever abstinenser. Dette er en at grundene til, hvorfor det er så svært at forblive stoffri.
 • Mentale problemer af forskellig grad kan forekomme, når et stof ikke længere indtages efter et langvarigt misbrug. Dette er hvorfor terapi og rådgivning tilbydes til at afhjælpe abstinensproblemer.
 • Hovedpine og andre fysiske gener kan forekommer under abstinenser.
 • Søvnbesvær, som kan være alt fra søvnløshed til et overforbrug af søvn, ses ofte hos mennesker, som oplever abstinenser.
 • Farer forbundet med abstinenser forårsaget af andre stoffer

Farer og risici forbundet med abstinenser varierer, alt efter hvilket stof der er tale om. Nogle stoffer har livstruende abstinenser, som f.eks. alkohol, hvorimod andre stoffer har få fysiske, men en del psykiske symptomer. Når man stopper med at bruge et stof, der påvirker hjernen, så er der som regel altid eftervirkninger. Derfor er det en god idé at søge hjælp til at komme igennem abstinenssymptomerne. 

Behandling af abstinenssymptomer forårsaget af andre stoffer

På GoMentor.dk kan du finde professionelle terapeuter, som kan ledsage og hjælpe dig under din kamp mod abstinenssymptomerne, så du kan blive rask. Hvis du har haft et langvarigt stofmisbrug, så kan online terapi være med til at hjælpe dig igennem din behandling, og dette kan gøre en forskel i dit liv. Du er behøver ikke at gå igennem dette alene. Med hjælp fra professionelle terapeuter og psykologer forbedrer du dine chancer for bedring.  

Definition af Abstinenser forårsaget af Andre Stoffer 

Abstinenser forekommer, når en person holder op med at tage et stof og derefter oplever milde eller alvorlige fysiske og psykiske symptomer som følge af kroppens afhængighed af stoffet. Uanset hvilket stof eller abstinenssymptomer der er tale om, så kan psykoterapi og rådgivning afhjælpe dette problem.

Symptomer på / Grunde til Abstinenser forårsaget af Andre Stoffer 

 • Skælven
 • Trang til stoffet
 • Mentale problemer
 • Hovedpine
 • Søvnbesvær

Få hjælp til abstinenser forårsaget af andre stoffer

Frederik Engels Den Ambulante Misbrugsbehandling Allan Ulrich Thomsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Abstinenser forårsaget af andre stoffer

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.