Uhelbredelig sygdom

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Er du uhelbredelig syg?

Masser af mundbind symboliserer den igangværende pandemi COVID-19Uanset om du eller en af dine nærmeste er ramt af en uhelbredelig sygdom, kan der være mange følelsesmæssige og fysiske problemer forbundet med det. Alle kommer i berøring med døden på et eller andet tidspunkt i deres liv, og dette kan være traumatisk. Her på GoMentor kan du finde psykologer og terapeuter, der tilbyder online terapi og rådgivning for dem, der er blevet ramt af en uhelbredelig sygdom. Derudover kan man også have brug for terapi, hvis ens nærmeste er blevet ramt af en uhelbredelig sygdom. Nogle har det ikke svært ved at gå igennem sådanne problemer, hvorimod andre har brug for hjælp, vejledning og støtte til at komme igennem en sådan situation uden varige psykiske men. Sorgen er en helbredende og naturlig del af livet, men hvis en person ikke kan finde ud af at sørge og at bearbejde sine følelser, så kan det være problematisk. Nogle ændrer ligefrem adfærd efter at have haft døden tæt inde på livet. Uanset hvordan ens oplevelser med døden har været, så er der hjælp at hente, så man kan bearbejde sine følelser vedrørende uhelbredelige sygdomme.

Livet med en uhelbredelig sygdom

Alle har forskellige måder at bearbejde og leve med en uhelbredelig sygdom, alt efter hvem det berører og deres omgivelser. Derudover, så kan især kræft have specielt svære påvirkninger i livet.

  • Børn med en uhelbredelig sygdom – Børn har et stort behov for opmærksomhed og hjælp på grund af deres alder, således at de undgår længerevarende problemer, der følger dem i deres voksne liv.
  • Forælder med en uhelbredelig sygdom – hvis et barn, eller selv en voksen, står over for at skulle miste en forælder, kan det være en følelsesmæssig uoverkommelig opgave at klare sig igennem. Det er vigtigt at få bearbejdet sine følelser og problemer i et sådant tilfælde, så det ikke fører til andre forstyrrelser. 
  • Ægtefælle med en uhelbredelig sygdom – det kan slå selv det mest stabile forhold ud af kurs, hvis den ene part får en uhelbredelig sygdom. Nogle gange gør det tingene meget nemmere at få hjælp udefra, så man kan ende med at få et forhold, der er stærkere end nogensinde før. 
  • Kræft – der en ingen mirakelkur mod kræft, men kemoterapi samt andre former for behandling kan forlænge livet. Dette er dog desværre ikke helt uden bivirkninger.
  • Ven med en uhelbredelig sygdom – det kan være følelsesmæssigt svært at have en ven, der er ramt af en uhelbredelig sygdom. Det er derved ikke kun den person, der er ramt af sygdommen, der har det svart, men også vedkommendes tætte venner. 

Typiske reaktioner som uhelbredelig syg

  • At føle sig isoleret og misforstået
  • Intens raseri og en følelse af uretfærdighed
  • En overvældende sorg
  • At føle sig dårlig rustet til at klare de forskellige aspekter af sygdommen
  • Fornægtelse af virkeligheden

Få hjælp til at leve med en uhelbredelig sygdom

Som tidligere nævnt, tilbydes der på GoMentor online hjælp, så man kan bearbejde de svære situationer, der følger med en dødelig sygdom. Det kan være svært og kompliceret at bearbejde tanker om døden. Derfor kan det være en stor hjælp at få rådgivning og vejledning af professionelle terapeuter med speciale i bearbejdning af tanker om døden og uhelbredelige sygdomme. Vi samarbejder med en række terapeuter og psykologer, som kan hjælpe med at klare sig igennem kræft – hvad enten det måtte være kemoterapi, eller at miste en man holder af. Nogle kan klare sig igennem en uhelbredelig sygdom uden hjælp, men der er ikke noget i vejen med at bede om hjælp.

Hjælp til at håndtere uhelbredelig sygdom

Glennie Grønne Nirvi Bennich Nike Brandt Poulsen Kaj Schrøder Hansen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Uhelbredelig sygdom

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.