Skizotypisk sindslidelse

Selvom nogle måske siges at være excentriske grundet deres opførsel, kan det være et tegn på en skizotypisk sindslidelse, hvis man er afvigende i sin fremtoning, adfærd og tanker, og dette medfører problemer med interpersonelle relationer. Den afgørende forskel på dette og skizofreni er, at der her ikke er tale om hallucinationer, og at  man ikke er fuldstændigt frakoblet virkeligheden. Derudover er der en række ligheder, men symptomerne er generelt noget mildere. Før vi viser hvordan online terapi via GoMentor.com kan hjælpe, er her lidt yderligere information om skizotypisk sindslidelse. Hvis man kender til de hermed forbundne risici, er det nemmere at håndtere denne lidelse.

Årsager til skizotypisk sindslidelse

Man kender ikke den eksakte årsag til skizotypisk sindslidelse, men genetik menes at spille en rolle i forhold til, om man påvirkes eller ej. Når forældrene har en fortid med psykisk sygdom, øges risikoen for udviklingen af denne sindslidelse. Andre mentale lidelser, herunder svær depression, menes også at øge risikoen for udvikling af en skizotypisk sindslidelse. Men vigtigere end årsagerne, er de symptomer der kan opstå.

Symptomer på og farer ved skizotypisk sindslidelse

Når en person har problemer med interpersonelle relationer grundet en stærk tiltro til noget prekært eller mærkeligt, kan det være et tegn på skizotypisk sindslidelse. Andre emotionelle  indikatorer tæller fejltolkning af andres signaler, ugrundet frygt samt skrækkelige sociale egenskaber. Det vigtigste er, at symptomerne vil have en negativ effekt på ens liv. Selvom det måske ikke er ligeså farligt som skizofreni, er der mange risici forbundet med skizotypisk sindslidelse, herunder en øget risiko for udviklingen af andre mentale lidelser, især hvis ikke det behandles.

Behandling af skizotypisk sindslidelse

Her hos GoMentor.com, har vi tilknyttet en række terapeuter der er specialiserede indenfor denne og andre personlighedsforstyrrelser. Dette gør dem i stand til at vejlede og guide i, hvad der skal til for, at en person med denne lidelse kan fungere bedre i hverdagen, herunder sociale situationer. Selvom nogle med denne lidelse vil trække sig ind i sig selv, og derved forvolde endnu større skade, er det muligt at få hjælp. Vores tilknyttede specialister kan give den ekstra moralske opbakning når det kommer til skizotypisk sindslidelse. Behandlingen er ikke kortvarig, men her hos GoMentor.com har vi ressourcerne og tilknyttet fagfolk, der kan hjælpe med til, at gøre det lettere at leve med denne lidelse.

Definition af Skizotypisk Sindslidelse

Skizotypisk sindslidelse medfører, at man udviser mærkelig opførsel, som har en negativ effekt på ens sociale liv og evne til at pleje interpersonelle relationer. Terapi og rådgivning er anbefalet til behandlingen af skizotypisk sindslidelse.

Symptomer på / Grunde til Skizotypisk Sindslidelse 

  • Mærkelig adfærd
  • Dårlige sociale egenskaber
  • Fejltolkning af signaler
  • Problemer med interpersonelle relationer
  • Meget prekært værdisæt
  • Ubegrundet frygt

Kæmper du med Skizotypisk sindslidelse? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aynur Sulimanov Gitte Lykkedrage Larsen Charlotte Kold Harald Villemoes
km fra

Få hjælp til Skizotypisk sindslidelse

Kæmper du med Skizotypisk sindslidelse? Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Aynur Sulimanov Gitte Lykkedrage Larsen Charlotte Kold Harald Villemoes
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Skizotypisk sindslidelse

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.