Vedvarende psykosomatisk smertetilstand

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Vedvarende psykosomatisk smertetilstand er en almindelig somatoform lidelse, der påvirker mange forskellige mennesker. Symptomerne er bl.a. smerte, der varer i flere måneder og ikke kan diagnosticeres. Farer forbundet med denne lidelse er bl.a. at personen ikke kan fungere socialt, har problemer med arbejdet, med forhold samt med en række andre aktiviteter. Der er også andre risici, men de kan heldigvis afhjælpes med terapi for vedvarende psykosomatisk smertetilstand. Før vi viser, hvorfor online terapi måske er det rette for dig, vil vi fortælle mere om denne lidelse. 

Symptomer på vedvarende psykosomatisk smertetilstand

Ofte er smerterne ved denne lidelse så slemme, at personen ikke kan føre et normalt liv, også selvom der ikke er nogen fysisk årsag til smerten. Da årsagerne generelt er psykologiske, kan det være svært at få øje på symptomerne, som bl.a. er kronisk smerte, der ikke kan diagnosticeres. Smerten samt hvor man har ondt kan skifte undervejs i sygdommen. Hvis disse symptomer opstår, så kan vedvarende psykosomatisk smertetilstand være årsagen. Hvis dette er tilfældet, så er der mange farer forbundet med denne lidelse. 

Farer forbundet med vedvarende psykosomatisk smertetilstand

En af de farer, der er forbundet med vedvarende somatoform - psykosomatisk smertetilstand er, at personen søger behandling for noget, som ikke er nødvendigt, fordi smerten ikke er virkelig. En anden fare er, at personen kan blive afhængig af smertestillende, hvis de tager medicin mod deres imaginære smerter. Denne afhængighed kan kun forværre situationen og føre til andre problemer. Denne lidelse bør derfor tages alvorligt, fordi det er en virkeligt problem. 

Behandling af vedvarende psykosomatisk smertetilstand

Selvom læger siger, at vedvarende somatoform - psykosomatisk smertetilstand ikke er et alvorligt anliggende, så er vi af en anden mening. Vi tror på, at det gavner at behandle de psykologiske problemer, der ligger til grund for denne lidelse. Professionel online terapi kombinerer professionelle terapeuter med internettets kommunikationsmuligheder, så mennesker kan få hjælp i deres rette miljø. Online rådgivning er et andet vigtigt aspekt af behandlingen, fordi man derved kan få støtte når man har brug for det. Denne kombination er yderst effektiv og kan hjælpe mennesker med alle de følger af denne lidelse, uanset hvor de er, takket være internettet.  

Definition af Vedvarende psykosomatisk smertetilstand

Vedvarende somatoform smertetilstand er, som navnet antyder, en langvarig lidelse baseret på smerter, der er forårsaget af psykiske faktorer. Der er altså ikke tale om en medicinsk årsag til smerterne. Selvom man ikke kender årsagen til denne lidelse, så ved man, at psykologien spiller en stor rolle. Derfor er terapi og rådgivning yderst gavnlige behandlingsmetoder for denne lidelse.

Symptomer på / Grunde til Vedvarende psykosomatisk smertetilstand 

  • Kroniske smerter der varer flere måneder
  • Smerte der hæmmer en persons daglige liv

Få hjælp til vedvarende psykosomatisk smertetilstand

Bettina Østrand Inge Merete Søndergaard Kaare H. Nielsen Sofus Markus
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.