Dysmorphofobi

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Ung kvinde kan ikke lide sit udseende og har aldrig været til freds med sig selv eller måden hun ser ud

Hvad er dysmorphofobi?

Der er mange mennesker, der ikke er glade for deres udseende hele tiden. Dysmorphofobi er værre end dette, idet mennesker med denne lidelse er besatte af deres udseende og aldrig helt tilfredse med sig selv. Symptomer er bl.a. overdreven pleje, nægte at der tages billeder af en samt andre problemer. Der er mange risici forbundet med denne lidelse, selvom hovedfokus er den kosmetiske fremstilling af sig selv. Der er forskellige behandlingsmuligheder, hvoraf en af dem er online terapi, fx via GoMentor. De tilknyttede psykologer kan hjælpe dig med at håndtere de forskellige alvorlige problemstillinger, før det skader dit sind eller din krop for altid.

Symptomer på dysmorphofobi 

Hvis en person er ekstremt optaget af sit udseende og bruger utallige timer på at sætte sig selv i stand og forsøge at gemme små skønhedsfejl, så kan der være tale om dysmorphofobi. Et dårligt selvbillede er almindeligt hos mennesker, der har denne lidelse. Mange nægter, at der tages billeder af dem, fordi de tror, de er grimme. Nogle går så vidt som ikke at forlade deres hjem, fordi de på den måde ikke behovet at være synlige i offentligheden, hvor andre mennesker kan se dem.

  • Besættelse af sin fysiske fremtoning
  • Dårligt selvbillede
  • Hyppige undersøgelser af ens udseende foran spejlet
  • Overdrevent pleje af sig selv
  • Nægte at være med på billeder
  • Konstant sammenligning af ens eget udseende med andres 

Der er forskellige farer forbundet med dysmorphofobi, alt efter hvor alvorlige symptomerne er. For nogle kan problemerne være så alvorlige, at de nægter at forlade deres hjem, hvilket kan have en negativ effekt. Derudover er der risiko for, at dysmorphofobi kan føre til depression eller anden psykisk sygdom, som kun forværrer situationen.

Behandling af dysmorphofobi

Da denne sygdom er psykisk betinget, er psykoterapi en god måde at behandle symptomerne på. Her på GoMentor kombinerer vi højtuddannede psykologer med internettets muligheder, så man kan få online terapi, der kan minimere de risici, som kan følge med dysmorphofobi. Hvis man følger denne behandling, så kan terapeuterne og psykologerne på GoMentor hjælpe dig med at blive tilfreds med dit udseende, eller i det mindste holde op med at hade det. Denne behandlingsmetode på GoMentor er en af de mest komplette, da du kan modtage terapi, rådgivning og emotionel støtte.

Få hjælp til dysmorphofobi

Bettina Østrand Inge Merete Søndergaard Kaare H. Nielsen Jørgen Rump
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.