Konversionssyndrom

Skrevet af GoMentor

Når en person pludselig bliver blind, lam eller et andet lignende problem med kroppen, som ikke kan forklares, så stilles der som regel konversionssyndrom diagnosen. Man mener, at årsagen dette syndrom er ekstrem stress eller psykologiske problemer. Online terapien her på GoMentor.com er en måde, hvorpå man kan behandle symptomer på denne lidelse samt mindske de risici, der er forbundet hermed. Før vi fortæller, hvordan du kan få hjælp, vil vi fortælle lidt mere om symptomer på og farer forbundet med konversionssyndrom. 

Symptomer på konversionssyndrom  

Hovedindikatoren på konversionssyndrom er symptomerne: synstab, lammelse eller tab af anden kropsfunktion. Årsagen kan være en meget traumatisk begivenhed. Dette er dog ikke tilfældet for alle. Hos nogle mennesker er konversionssyndrom resultatet af psykologiske problemer. Det opstår som meget for mennesker, der har haft mange psykiske problemer i deres fortid. Uanset hvad årsagen er, så indikerer en pludselig lammelse, blindhed eller lignende konversionssyndrom. Hvis man har fået stillet denne diagnose, så skal man være opmærksom på, at der kan være mange farer forbundet med denne lidelse. 

Farer forbundet med konversionssyndrom  

Hvis konversionssyndrom ikke behandles korrekt, kan det være en tilbagevendende lidelse. For nogle er det ikke et stort problem, men for dem, der mister synet eller bliver lamme, kan det være en forfærdelig hændelse, især fordi de pludselig står på egen hånd, når de skal have ordnet forskellige ting. Derudover er risiko for, at konversionssyndrom kan føre til andre psykiske problemer. Derfor er det vigtigt at komme i behandling, når man får stillet denne diagnose, så problemerne ikke forværres. 

Behandling af konversionssyndrom  

Stresshåndtering bør være en stor del af behandlingen af konversionssyndrom. Den online terapi du kan få via GoMentor.com følger typisk dette, og derudover tilbyder vi også rådgivning og støtte fra professionelle terapeuter med speciale i somatoforme lidelser som denne. Professionel online rådgivning kan give den støtte, man har brug for, for at håndtere denne lidelse før den fører til andre alvorlige problemer. Før i tiden blev denne lidelse og behandlingen heraf ikke taget seriøst, men alle dygtige psykologer ved, at dette er virkeligheden for mange mennesker, og at de har brug for hjælp. 

Definition af Konversionssyndrom

Konversionssyndrom kan være et pludseligt tab af synet, lammelse eller andre neurologiske problemer, der ikke kan forklares. Symptomerne er som nævnt tab af synet eller lammelse uden en medicinsk årsag. Selvom der ikke meget viden om denne sygdom, så ved man, at terapi og rådgivning er gode behandlingsmetoder.

Symptomer på / Grunde til Konversionssyndrom

  • Pludseligt tab af kropsfunktioner
  • Fortid med psykologiske problemer
  • Tab af synet eller lammelse efter en traumatisk hændelse 

Har du konversionssyndrom?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jørgen Rump Ritte Hagens Munira Lise Janum Andreas Ibsen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til konversionssyndrom

Har du konversionssyndrom?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jørgen Rump Ritte Hagens Munira Lise Janum Andreas Ibsen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere