Konversionssyndrom

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er konversionssyndrom?

Når en person pludselig bliver blind, lam eller et andet lignende problem med kroppen, som ikke kan forklares, så stilles der som regel konversionssyndrom diagnosen. Konversionssyndrom er derfor et pludseligt tab af synet, lammelse eller andre neurologiske problemer, der ikke kan forklares. Selvom der ikke meget viden om denne sygdom, så ved man, at terapi og rådgivning er gode behandlingsmetoder. Man mener, at årsagen til dette syndrom er ekstrem stress eller psykologiske problemer. Online terapi via GoMentor er en måde, hvorpå man kan behandle symptomer på denne lidelse samt mindske de risici, der er forbundet hermed. Før vi fortæller, hvordan du kan få hjælp, vil vi fortælle lidt mere om symptomer og risici, der er forbundet med konversionssyndrom.

Symptomer på konversionssyndrom

De typiske symptomer på konversionssyndrom er synstab, lammelse eller tab af anden kropsfunktion. Årsagen kan være en meget traumatisk begivenhed. Dette er dog ikke tilfældet for alle. Hos nogle mennesker er konversionssyndrom resultatet af psykologiske problemer. Det opstår som meget for mennesker, der har haft mange psykiske problemer i deres fortid. Uanset hvad årsagen er, så indikerer en pludselig lammelse, blindhed eller lignende konversionssyndrom. Hvis man har fået stillet denne diagnose, så skal man være opmærksom på, at der kan være mange risici forbundet med denne lidelse.

  • Pludseligt tab af kropsfunktioner
  • Fortid med psykologiske problemer
  • Tab af synet eller lammelse efter en traumatisk hændelse

Hvis konversionssyndrom ikke behandles korrekt, kan det være en tilbagevendende lidelse. For nogle er det ikke et stort problem, men for dem, der mister synet eller bliver lamme, kan det være en forfærdelig hændelse, især fordi de pludselig står på egen hånd, når de skal have ordnet forskellige ting. Derudover er risiko for, at konversionssyndrom kan føre til andre psykiske problemer. Derfor er det vigtigt at komme i behandling, når man får stillet denne diagnose, så problemerne ikke forværres.

Behandling af konversionssyndrom

Stresshåndtering bør være en stor del af behandlingen af konversionssyndrom. Den online terapi, du kan få via GoMentor, følger typisk dette, og derudover tilbyder vi også rådgivning og støtte fra professionelle terapeuter med speciale i somatoforme lidelser som denne. Professionel online rådgivning kan give den støtte, man har brug for, for at håndtere lidelsen, før den fører til andre alvorlige problemer. Før i tiden blev denne lidelse og behandlingen heraf ikke taget seriøst, men alle dygtige psykologer ved, at dette er virkeligheden for mange mennesker, og at de har brug for hjælp.

Få hjælp til konversionssyndrom

Inge Merete Søndergaard Bettina Østrand Lisbeth Larsen Ronn Rasmussen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.