Aspergers syndrom

Aspergers syndrom kan defineres som en mild form for autisme, men er dog et langt mindre alvorligt for mange børn. Symptomerne ligner også symptomerne ved autisme – sociale problemer, kommunikationsproblemer og excentrisk adfærd – men det er generelt ikke lige så markante, når der er tale om Aspergers syndrom. Årsagen til denne udviklingsforstyrrelse kendes ikke konkret, men får man stillet diagnosen, anbefales behandling gennem terapi stadig, trods de mildere symptomer.

Tegn på aspergers syndrom

Selvom symptomerne ved aspergers syndrom ligner symptomerne på autisme, er der alligevel visse forskelle. Oftest ses symptomerne i en mildere grad hos børn med aspergers syndrom, men kan stadig være alvorlige. De typiske tegn på diagnosen er:

  • Social isolation og en manglende evne til at få eller holde på venner
  • Excentrisk adfærd
  • Svage kommunikationsevner
  • Langsom sprogudvikling
  • Overfølsomme sanser
  • Tendens til overstimulation eller overvældelse i sociale situationer

Følgevirkningerne, ved ikke at få aspergers syndrom diagnosticeret eller behandlet, er store risici, man ikke bør tage. Børn med aspergers har særlige behov, man må tage højde for, førend de kan tilpasse sig socialt og i uddannelsesmæssig sammenhæng. Foruden disse, der følger med syndromet, er der en række andre problemer, som kan opstå. Når ikke aspergers syndrom behandles, kan det føre til andre alvorlige komplikationer, såsom humørforstyrrelser og andre adfærdsproblemer. Derfor er det vigtigt at søge behandling, hvis først diagnosen er stillet, da størstedelen af de diagnosticerede børn på den måde kan undgå disse risici – jo tidligere behandlingen påbegyndes, jo bedre resultater vil man opnå.

Behandling af aspergers syndrom

Her hos GoMentor, tager vi behandlingen af aspergers syndrom alvorligt. Vi har tilknyttet en række terapeuter, som har specialiseret sig i de særlige behov for børn med syndromet. Træning af de sociale evner er en enormt vigtig del af den overordnede behandling af denne udviklingsforstyrrelse. Ved hjælp af online behandling via GoMentor.dk, kan børn få den vejledning og særlige hjælp, de behøver, for at opnå succes i livet.

Har du aspergers syndrom?
Vi kan hjælpe dig med at håndtere det. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Keld Hansen, Ph.D. Dennie Hilding Mette Byskov Harald Villemoes
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til aspergers syndrom

Har du aspergers syndrom?
Vi kan hjælpe dig med at håndtere det. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Keld Hansen, Ph.D. Dennie Hilding Mette Byskov Harald Villemoes
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.