Infantil autisme

af GoMentor

Sidst opdateret 1-12-2021

Reviewer GoMentor

Barn med Infantil autisme sidder med hænderne foran munden da han har svært ved at udtrykke sig gennem ord og tale og skabe relationer med andre børn

Hvad er infantil autisme?

Børn under tre år, som udviser svækkede sociale egenskaber, har svært ved at kommunikere og lader til at leve i sin helt egen verden, kan måske lide af infantil autisme. Andre symptomer er bl.a. repeterende adfærd, ritualer og rutiner. Infantil autisme er en neurologisk og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, der typisk manifesteres inden for de første tre år af barnets liv. Årsagen til forstyrrelsen kendes ikke, men man er kommet langt i behandlingen af denne lidelse. Den kan også føre en række andre problemer med sig, hvorfor det netop er vigtigt, at man får hjælp, når det diagnosticeres.

Symptomer på infantil autisme

Alle børn er forskellige, og derfor kan det være svært at diagnosticere lidelsen med det samme. Dog er der nogle generelle tegn, der typisk vil vise sig hos de ramte børn.

Typiske tegn på infantil autisme:

  • Dårlige kommunikationsevner og en adfærd af, at man lever i sin egen verden
  • Dårlig interaktion med jævnaldrende og manglende sociale kompetencer
  • Repeterende adfærd og rutiner, der følges strikt
  • Strikt overholdelse af ritualer
  • Besvær med at få venner og holde på dem

Gennemgribende udviklingsforstyrrelser kan til tider være svære at diagnosticere, men hvis nogle af de ovennævnte symptomer observeres, er det vigtigt, man ikke ignorerer dem. Hvis diagnosen stilles, findes der behandlingsmuligheder, uanset hvor alvorlig en grad af autisme der er tale om. Du kan også læse mere om autisme.

Behandling af infantil autisme

Oftest vil individuelt skræddersyede adfærds- og uddannelsesplaner være den bedste måde at behandle infantil autisme på. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række psykologer og terapeuter, der kan hjælpe med terapi, rådgivning og uddannelse omkring denne udviklingsforstyrrelse. Online terapi og online coaching tilbud kan for nogle familier være den rette hjælp, da det så kan foregå uanset tid og sted. Afhængigt af en række forskellige faktorer, kan behandlingen variere en smule, men vores tilknyttede specialister har den fornødne viden og de nødvendige redskaber, der kan være med til at gøre infantil autisme en smule nemmere at leve med. Find en terapeut eller en psykolog på listen nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen, så du finder en mentor, du føler dig tryg ved. På GoMentor kan du ligeledes finde hjælp til behandling af angst, depression, stress eller parforholdproblemer.  

Find en god psykolog, terapeut eller coach nær dig:

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.