Retts syndrom

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er Retts syndrom?

Retts syndrom er en neurologisk forstyrrelse, der har både fysiske og udviklingsmæssig effekt. Små hænder og et langsomt voksende hoved er nogle af mere almindelige fysiske tegn på Retts syndrom. Problemer med sanseapparatet, undgåelse af øjenkontakt og andre symptomer vil ofte også kunne observeres. 

Symptomer på Retts syndrom

Disse er nogle af de almindelige symptomer, der viser sig i forbindelse med Retts syndrom:

  • Panikanfald
  • Manglende tale og kommunikationsbesvær
  • Undgåelse af øjenkontakt
  • Ustyrlig gråd

Hvis symptomerne opstår, er det vigtigt at man får stillet en ordentlig diagnose, så eventuel behandling kan påbegyndes. Grundet lighederne mellem disse symptomer, og symptomerne på andre gennemgribende udviklingsforstyrrelser, er det vigtigt, at man får stillet en klar diagnose. Retts syndrom kan ikke altid behandles og medfører derfor alvorlige følgevirkninger. Det kan bl.a. resultere i mentale forstyrrelser til en manglende evne til at fungere i samfundet. Barnet trækker sig ind i sig selv og kan få en  Depression og alt, hvad det medfører.

Behandling af Retts syndrom

Hos GoMentor gør vores tilknyttede specialister brug af online terapi, der kan hjælpe med alle de problemer, der relaterer sig til Retts syndrom. Fra uddannelse og information til vejledning og støtte af pårørende kan vores tilknyttede specialister hjælpe med at gøre det lettere at håndtere alle de udfordringer, der knytter sig til Retts syndrom.

Få hjælp til Retts syndrom

Lene Wallentin Glennie Grønne Charlotte Friborg Due Signe Westi Løvland
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.