Staveforstyrrelse

Skrevet af GoMentor

Nogle tror måske, at dårlig stavning blot er et resultat af dovenskab, men denne form for indlæringsbesvær påvirker mange. Og fordi den forbinder sig til sprog, vil den også kunne medføre andre indlæringsvanskeligheder. Symptomer tæller bl.a. stavebesvær, problemer med læseforståelse, samt andre lignende problemer. Tidligere var mulighederne begrænset for folk med denne type lidelse, men i dag forholder det sig anderledes. Her hos GoMentor.com har vi tilknyttet en række specialister, som kan hjælpe med staveforstyrrelser. Først er her dog lidt yderligere information omkring de indikationer der måtte fremkomme i forbindelse med en staveforstyrrelse. 

Symptomer og farer ved staveforstyrrelse

For de fleste vil gælde, at hvis man kan genkende to eller flere af de følgende indikationer, kan det være tegn på en staveforstyrrelse: læseproblemer, staveproblemer, andre indlæringsvanskeligheder, udtaleproblemer. Tidligere troede man, at folk der havde svært ved at stave blot var dovne eller uintelligente, men sidenhen har man lært meget om staveforstyrrelser. Hvis ikke det behandles, er der risiko for, at det kan medføre andre lidelser. Det er derfor det er vigtigt at søge behandling og hjælp til staveforstyrrelser, før det ryger ud af kontrol. Før man kategoriserer en person som værende doven eller dum – hvilket i øvrigt ikke er nogen god idé i det hele taget – fordi de ikke kan stave, kan det måske være på tide at få stillet en diagnose, så man kan søge behandling. 

Behandling af staveforstyrrelse

Her hos GoMentor.com ved vi, at en staveforstyrrelse kan være pinlig, fordi mange bare antager at man er dum og ikke kan stave. Vores tilknyttede specialister kender til staveforstyrrelser og kan hjælpe med at mildne symptomerne og håndtere de udfordringer man måtte stå overfor, som følge af en staveforstyrrelse. En ubehandlet staveforstyrrelse kan foruden besvær med at stave medføre en lang række andre problemer, herunder depression eller andre mentale lidelser. Online rådgivning og behandling via GoMentor.com, kan hjælpe med alle de besværligheder man står overfor i forbindelse med en staveforstyrrelse. At kunne tale om problemet med nogen der forstår dig, er et kraftfuldt værktøj til, at gøre en besværlig situation en lille smule lettere at have med at gøre. Det er derfor online hjælp med indlæringsvanskeligheder via GoMentor.com kan være gavnligt.  

Definition af Staveforstyrrelse

Staveforstyrrelse – også kendt som en stave-baseret form for dysgrafi – er en lidelse der påvirker en evnen til at kommunikere gennem skrevet sprog. Symptomerne tæller bl.a. dårlig stavning, læsebesvær, såvel som risikoen for udvikling af andre indlæringsvanskeligheder. Der findes behandling af staveforstyrrelser, hvoraf terapi og rådgivning kan være meget gavnlige.

Symptomer på / Grunde til Staveforstyrrelse 

  • Dårlig stavning
  • Læsebesvær
  • Øvrige indlæringsvanskeligheder
  • Udtaleproblemer

Har du en staveforstyrrelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Flemming Bogø Peder Poulsen Karen Petersen Stine Holmen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til staveforstyrrelse

Har du en staveforstyrrelse?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Flemming Bogø Peder Poulsen Karen Petersen Stine Holmen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Staveforstyrrelse

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere