Staveforstyrrelse

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er staveforstyrrelse?

Nogle tror måske, at dårlig stavning blot er et resultat af dovenskab, men denne form for indlæringsbesvær påvirker mange. Og fordi den forbinder sig til sprog, vil den også kunne medføre andre indlæringsvanskeligheder. Symptomer tæller bl.a. stavebesvær, problemer med læseforståelse samt andre lignende problemer. Tidligere var mulighederne begrænset for folk med denne type lidelse, men i dag forholder det sig anderledes. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række specialister, som kan hjælpe med staveforstyrrelser. Først er her dog lidt yderligere information omkring de indikationer, der måtte fremkomme, i forbindelse med en staveforstyrrelse.

Symptomer på staveforstyrrelse

For de fleste vil gælde, at hvis man kan genkende to eller flere af de følgende indikationer, kan det være tegn på en staveforstyrrelse: læseproblemer, staveproblemer, andre indlæringsvanskeligheder og/eller udtaleproblemer. Tidligere troede man, at folk, der havde svært ved at stave, blot var dovne eller uintelligente, men sidenhen har man lært meget om staveforstyrrelser. Hvis ikke det behandles, er der risiko for, at det kan medføre andre lidelser, såsom depression. Det er derfor, det er vigtigt at søge behandling og hjælp til staveforstyrrelser, før det ryger ud af kontrol. Før man kategoriserer en person som værende doven eller dum – hvilket i øvrigt ikke er nogen god idé i det hele taget – fordi de ikke kan stave, kan det måske være på tide at få stillet en diagnose, så man kan søge behandling.

  • Dårlig stavning
  • Besvær med at læse
  • Øvrige indlæringsvanskeligheder
  • Problemer med udtale

Behandling af staveforstyrrelse

Hos GoMentor ved vi, at en staveforstyrrelse kan være pinlig, fordi mange bare antager, at man er dum og ikke kan stave. Vores tilknyttede specialister kender til staveforstyrrelser og kan hjælpe med at mildne symptomerne og håndtere de udfordringer, man måtte stå overfor, som følge af en staveforstyrrelse. En ubehandlet staveforstyrrelse kan foruden besvær med at stave medføre en lang række andre problemer, herunder depression eller andre mentale lidelser. Online rådgivning og behandling via GoMentor kan hjælpe med alle de besværligheder, man står overfor, i forbindelse med en staveforstyrrelse. At kunne tale om problemet med nogen, der forstår dig, er et kraftfuldt værktøj til at gøre en besværlig situation en lille smule lettere at have med at gøre. Det er derfor, online hjælp mod indlæringsvanskeligheder via GoMentor kan være gavnligt.

Få hjælp til staveforstyrrelse

Bettina Østrand Rikke  Plum Charlotte Mathilda Sørensen Zenna Grundtvig
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til staveforstyrrelse

Bettina Østrand Rikke  Plum Charlotte Mathilda Sørensen Zenna Grundtvig
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Staveforstyrrelse

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.