Regneforstyrrelse

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er regneforstyrrelse?

Hvis man har problemer med at tælle og simpel regning, kan det være, man lider af en regneforstyrrelse. Andre symptomer på denne indlæringsvanskelighed tæller besvær med at huske gangetabeller, problemer med at opstille tal i en logisk sammenhæng, samt andre problemer med tal i det hele taget. Før i tiden havde man svært ved at diagnosticere regneforstyrrelser, men i dag findes der masser af informationer om denne lidelse, samt viden om hvordan den bedst behandles. Det er her, GoMentor kommer ind i billedet. Men før vi viser, hvordan vores tilknyttede specialister kan hjælpe med behandlingen af regneforstyrrelser, er her et nærmere kig på nogle af symptomerne på denne forstyrrelse. Det kan være svært at håndtere regneforstyrrelser, især hos meget unge børn, men der er et håb.

Symptomer på regneforstyrrelse

De grundlæggende symptomer på regneforstyrrelser centrerer sig ikke overraskende omkring regnebesvær, men de præcise symptomer kan variere. F.eks. vil nogle måske have svært ved at huske gangetabeller, imens andre har svært ved at forstå simple matematiske principper, som plus og minus. Hvis et barn ofte har mange fejl i sit hjemmearbejde i matematik, kan dette tyde på, at der foreligger en regneforstyrrelse. De fleste børn vil, udover at have svært ved at regne og gengive tal, også have problemer med ord. Når disse symptomer manifesteres sammen, er det en god idé at søge hjælp. Hvis ikke man får hjælp, er der stor risiko for, at en regneforstyrrelse kan føre til flere problemer end blot problemer i uddannelsessammenhæng. For nogle kan denne indlæringsforstyrrelse føre til tilbagetrukkethed og en række andre sociale og emotionelle problemer.

  • Tællebesvær
  • Besvær med at huse gange-tabeller
  • Svært ved at lægge til og trække fra
  • Stor fejlprocent i simpel matematik
  • Problemer ved at opstille tal nummerisk
  • Problemer med at gengive tal
  • Problemer med at forstå ord-problemer
  • Manglende evne til at forstå matematiske symboler

Behandling af regneforstyrrelse

Online behandling af regneforstyrrelser er tilgængeligt via GoMentor, hvor vi kombinerer internettets mulighed med vores tilknyttede specialisters kompetencer til at tilbyde personer med en regneforstyrrelse chancen for at leve et mere normalt liv - med færre besværligheder. De specifikke symptomer kan variere fra person til person, men der er mange gennemgående elementer, som personer med regneforstyrrelser må forholde sig til. Online behandling er gode måde at behandle og bearbejde problemer, der relaterer sig til regneforstyrrelser, så snart det konstateres. Når ikke man får behandling, kan det føre til en række andre alvorlige problemer, såsom depression. Lad vores tilknyttede specialister hjælpe, før problemet ryger ud af kontrol.

Få hjælp til regneforstyrrelse

Bettina Østrand Karina Jørgensen Pernille Louise Salling Rikke  Plum
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til regneforstyrrelse

Bettina Østrand Karina Jørgensen Pernille Louise Salling Rikke  Plum
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Regneforstyrrelse

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.