Dysgrafi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er dysgrafi?

Dysgrafi – eller besvær med at udtrykke sig skriftligt – kan synes som et lille problem, men for nogle kan det have mange alvorlige følgevirkninger såsom lavt selvværd, indlæringsbesvær samt sociale problemer. Symptomer på denne indlæringsvanskelighed omfatter bl.a. hyppige grammatiske fejl og tegnsætningsfejl, dårlig håndskrift og dårlig stavning. Det er svært at diagnosticere dysgrafi ved blot at se efter symptomerne, men hvis de først observeres, kan det være en god indikator for, at man bør foretage yderligere tests. Årsagen til dysgrafi er endnu ukendt, men det er en relativt almindelig lidelse. Eftersom der foreligger en risiko for, at der kan opstå alvorlige følgevirkninger i form af mentale forstyrrelser, er behandling vigtig! Via GoMentor kan vores tilknyttede specialister hjælpe med denne forstyrrelse. Læs mere om symptomerne nedenfor, så du kan vurdere, hvorvidt der måtte være brug for online behandling.

Symptomer på dysgrafi

Selvom de følgende symptomer kan pege i retning af dysgrafi, er det alligevel vigtigt, at man får stillet en klar diagnose. Med det sagt, kan vil de følgende symptomer kunne indikere dysgrafi, herunder hyppige grammatik- og tegnsætningsfejl. I den moderne verden, hvor computere spiller en stor rolle, tager man måske ikke dårlig håndskrivning så seriøst længere, kan det også være et tegn på dysgrafi. Udover disse symptomer, vil det også være typisk for personer, der lider af dysgrafi, at de også har andre indlæringsvanskeligheder. Derfor er det vigtigt at søge behandling, før små problemer vokser sig store og sværere at bearbejde. 

Behandling af dysgrafi

Online terapi for behandling af dysgrafi er et nyt paradigme, men vi tager det alvorligt her hos GoMentor. Vi har tilknyttet en række specialister, som forstår behovene hos folk, der lider af indlæringsvanskeligheder, og ved, at disse forstyrrelser ofte kommer parvis, således at man risikerer at stå med flere indlæringsvanskeligheder. Med terapi og rådgivning kan bivirkningerne ved dysgrafi undgås. Mange oplever problemer med depression som et resultat af dysgrafi. Før det bliver et problem, kunne du lade GoMentors tilknyttede specialister hjælpe dig med symptomerne på denne indlæringsvanskelighed. Nogle mentorer tilbyder også gruppeterapi, som kan hjælpe med moralsk opbakning til at overkomme udfordringerne med dysgrafi.

Få hjælp til dysgrafi

Bettina Østrand Karina Jørgensen Pernille Louise Salling Charlotte Mathilda Sørensen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til dysgrafi

Bettina Østrand Karina Jørgensen Pernille Louise Salling Charlotte Mathilda Sørensen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.