Bulimi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er bulimi?

Bulimi, også kendt som bulimia nervosa, består af en ødelæggende ond cirkel af at spise mad i store mængder efterfulgt af en udskillelse af maden fra kroppen på usunde måder som eksempelvis opkast, overdrevet brug af afføringsmidler og udsultning. På grund af den anden fase i denne cyklus har mange mennesker, som lider af bulimi, også anoreksilignende problemer. Dog gør dette sig ikke gældende i alle tilfælde. Som med andre spiseforstyrrelser, er der både psykiske og følelsesmæssige tæt-forbundne beskadigelser forbundet med bulimi. Der er mange komplikationer i forbindelse med bulimi som f.eks. dehydrering, huller i tænderne og forskellige problemer med både hals og mave.

Årsager til Bulimia Nervosa 

Der er flere kvinder end mænd, der rammes af bulimi, og der er som regel tale om piger i puberteten. Det er generelt en kombination af genetiske og andre faktorer, der er årsag til bulimi. Det, der gør dette værre, er den indledende spise-fase, som fokuserer på følelsesmæssige reaktioner. Følelser forårsager andre emotionelle udslag (som regel angst og skyldfølelse), og dette kan føre til den anden fase af Bulimia Nervosa – udskillelsen. Fordi de er så tæt forbundne, er det svært for nogle mennesker at bryde ud af denne cirkel. Det er derfor, det er så vigtigt for mennesker, der lider af bulimi, at få hjælp.

 

 

Behandling af Bulimia Nervosa

Da dette hovedsageligt er en psykisk lidelse, der manifesterer sig i spisevaner hos de, der lider af det, er den bedste måde at behandle bulimi gennem en psykolog eller terapeut, der er uddannet i behandling af denne type spiseforstyrrelse. Både rådgivning og terapi er glimrende måder, hvorpå du kan få kontrol over dit liv, når det drejer sig om bulimi. Dette kan også afhjælpe de fysiske gener forbundet med bulimi. Da terapi ikke har samme bivirkninger som medicin, kan lige præcis terapi hjælpe med at finde hovedårsagen til bulimi og behandle den uden bivirkninger. En nyere mulighed for behandling af bulimi er online terapi, som er skabt til at hjælpe folk med at behandle denne lidelse.

Symptomer på / Grunde til Bulimi (Bulimia Nervosa)

Nogle af symptomerne på bulimi er overspisning, selvforårsaget opkastning, besættelse af vægte og vejning og tvangstanker. Mange mennesker der lider af bulimi vil opleve flere overspisningsfaser, som vil føre til skyldfølelse og depression. Disse følelser er hvad foranlediger, at nogle af dem, der lider af bulimi, vil tage drastiske metoder i brug for at komme af med maden igen.

Få hjælp til bulimi

Frederik Engels Gurli Thomassen Susanne Schatz Andreas Mouritzen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.