Ortoreksi

By GoMentor

Last updated at 19-1-2020

Reviewers GoMentor

Hvad er Ortoreksi?

Ortoreksi er en spiseforstyrrelse og handler om at have et overdrevet fokus på sundhed og på det at spise sundt.

Ligesom ved andre spiseforstyrrelser - anoreksi, bulimi og nervøs tvangsspisning - udgør maden hos mennesker, der lider af ortoreksi, en så stor besættelse, at den forhindrer dem i at føre en normal hverdag.

Mennesker, der lider af ortoreksi, har ikke nødvendigvis et ønske om at tabe sig, men derimod et usundt ønske om (kva intensiteten) at ville leve og spise sundt.
Typisk fører dette til at en lang række af regler og ritualer for, hvad der må spises og hvad der er for usundt. Diæten og reglerne er ikke nødvendigvis sunde set ud fra et objektivt perspektiv.

Ofte vil mennesker, der lider af ortoreksi, medbringe deres egen mad til sociale sammenkomster, da de ikke vil udsætte sig selv for at spise måltider tilberedt af andre.

Ofte fører denne besættelse af sund mad til, at mennesket med ortoreksi isolerer sig socialt.

Har du brug for hjælp til at vinde din kamp mod ortoreksi, er du meget velkommen til at kontakte en mentor med speciale i netop ortoreksi og andre spiseforstyrrelser. 

Find hjælp i nærheden km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til ortoreksi

Julie Kyhn Susanne Schatz Lulu Koch Susanna við Streym
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere