Skader du dig selv?

Skrevet d. 22-9-2019 08:42:16 af Charlotta Holm - Psykoterapeut MPF, Coach, Stresscoach

Selvskade

 

Selvskadende adfærd er utroligt udbredt blandt de unge i dag. Det har aldrig været mere udbredt. En ny undersøgelse fra Aalborg Universitet viser at piger såvel som drenge fra alle samfundslag skærer i sig selv, hiver hårtotter ud af håret, brænder sig selv eller påfører sig selv andre typer af skader. Medierne kalder det for en ny masselidelse blandt vores unge.  Det er primært de unge mellem 16 – 25 som skader sig selv. Tendensen er dog, at selvskadende adfærd kan ses i stigende grad også bland børn under 16.

 

Hvorfor skader så mange unge sig selv?

 

De unge siger selv, at de mistrives og skader sig selv for at komme af med ubehagelige tanker og følelser. Årsagerne til at man mistrives kan være forskellige. Mange af de unge nævner at de føler sig pressede til at præstere gode resultater i skolen, føler pres fra sociale media, at ikke være gode nok, at ikke passe ind i fælleskabet, at føle sig udenfor mv. Årskagerne kan selvfølgelig være meget forskellige, men man kan se at de er steget i takt med de sociale medias indtog.

 

Hvad man kan gøre for at få det bedre?

 

Til alle jer unge vil jeg bare så gerne sige - Husk på det findes masse god hjælp at hente!! Du behøver ikke gå rundt og have det så dårligt. Tal med nogen om det. Det hjælper. Tal med dine forældre om du kan, tal med venner, lærere, skolepsykologen eller andre du har tillid til. Det findes også mange dygtige terapeuter som kan hjælpe dig. Det kan være en fordel at tale med nogen udenforstående som har træning i den slags. Vi kan hjælpe dig til at få det bedre på ganske kort tid. Hos mig arbejder vi med at træne dig i, at møde dine ubehagelige følelser på en ny måde. På en måde som gør, at de ikke kommer til at fylde så meget og dermed ikke gøre så ondt. Du får nogle meget konkrete redskaber du kan bruge med det samme. Vi laver øvelser og træner dig i at reagerer mere hensigtsmæssigt når du føler trang til at skade dig selv. Det er hverken opslidende eller hårdt at gå i terapi hos mig. Det behøver heller ikke være så dyrt igen. Jeg har stærkt reducerede priser til jer unge som skader jer selv. Jeg sidder klar til at hjælpe. Kontakt mig via GoMentor.

 

Kærlig hilsen

Charlotta

 

 

 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.