Lea Rasmussen - Psykoterapeut MPF, Parterapeut

Lea Rasmussen

Psykoterapeut MPF, Parterapeut

7 klientudtalelser

DENNE PROFIL ER IKKE LÆNGERE AKTIV

Hos mig er dine udfordringer og udvikling i centrum. Du vil få en solid og erfaren støtte til at komme derhen, hvor du føler at du står godt i livet. Lea Rasmussen - Psykoterapeut MPF, Parterapeut

Beskrivelse

Denne mentor er ikke længere aktiv - Kontakt GoMentor support, hvis du har brug for hjælp til at finde en anden mentor.

 

Velkommen! 

 

I størstedelen af mit arbejdsliv har jeg interesseret mig for, at hjælpe og vejlede mennesker fra et sted i livet til et bedre, og i dag tilbyder jeg terapi i min praksis, beliggende i København på Indre Østerbro. 

 

Under første møde, er det vigtigt at få skabt et overblik over hvem du er og hvilke områder, der er udfordrende og/eller frustrerende for dig. Herfra inddrager jeg de terapeutiske redskaber, som passer bedst til dig, og sammen finder vi den retning, som skal støtte dig og udvikle dine personlige ressourcer,  så du kan komme frem til et liv i bedre balance. 

 

Der kan være mange årsager til at kontakte en terapeut. Her er et udpluk af nogle af de problematikker som jeg arbejder med:

 

Børn af- og pårørende til alkoholikere/misbrugere (selvværd, grænser og tilknytning)

Ofte døjer børn af alkoholikere med dårligt selvværd, tilsidesætter egne behov, er overansvarlige og har oftest problemer i forhold til relationer til andre, fordi opvæksten har været præget af forladthed, manglende kærlighed og nærvær fra en eller begge forældre. Jeg kan tilbyde terapeutisk rum, hvor din unikke historie kan folde sig ud, og give støtte til at finde et sprog for de følelser, som knyttes til at være voksent barn af en alkoholiker, og via små skridt finde ud af, hvilke behov som længes efter at blive dækket. I terapien belyser vi dine iboende ressourcer, finder redskaber til at fastholde den positive vækst hen i mod et tilfredstillende liv. 

 

Sorg og tab

Når vi sørger, kan vi sørge over noget eller nogen vi har mistet. Vi rammes af sorg, når vi har mistet et menneske, som ikke lever længere og som var os nært. Døden i sig selv kan være svær at forstå og acceptere, og processerne, der følger tynger selv den stærkeste.                    Jeg kan tilbyde et respektfuldt, terapeutisk rum, hvor alle former for sorgreaktioner kan få plads og arbejde med de 4 vigtige opgaver i forbindelse med sorgarbejde; at accepterer at tabet er en realitet, at arbejde med sorgens følelser, at tilegne sig nye færdigheder, og at vende tilbage til livet med minderne som en naturlig del af hverdagen.

 

Angst

Når man har angst påvirkes tanker, følelser, kroppen og måden man agerer på. Angst kan få vores krop og tanker til at tro, at der er fare på færde, uden at der reelt er det. Hjertebanken og myldertanker fylder alt for meget og det er udmattende og begrænser i høj grad ens livskvalitet.

Det er vigtigt at se på den enkeltes angst og hvilke trickers, der udløser angsten. Gennem samtaler kortlægges din angst i et trygt og nærværende rum, og jeg benytter bl.a. både Mindfulness og HeartMath, som begge har dokumenteret effekt på generaliseret angst.

 

Parterapi

Imago Relationsterapi hjælper par til at forstå hinandens umødte behov gennem en særlig form for dialog, der indeholder fortælling, spejling, anerkendelse og indlevelse, som alle er vigtige elementer for at gøre op med negative mønstre i parforholdet. Terapien arbejder hen imod indbyrdes forståelse og en accept af hinandens forskelligheder og ligheder. Indtil juni 2018 tilbyder jeg parterapi til kr. 500,- , da jeg er  i færd med at specialisere mig som parterapeut.

 

Spisning og vægt (anoreksi, bulimi, BED, ortoreksi) og pårørende (se blog)

I arbejdet med en spiseforstyrrelse, og forsøget på at forstå den, er det vigtigt at se på den enkeltes liv hele raden rundt; opvækst, miljø og forældre. Men vigtigst af alt, at se mennesket i spiseforstyrrelsen, for at møde klienten lige netop der, hvor hun/han er. Hvert eneste menneske med en spiseforstyrrelse har krav på forståelse for lige netop sin personlighed og historie.

 

Børn og unge  (se blog)

Når jeg arbejder med børnesamtaler, så består hoveddelen af kognitiv samtale terapi, og fra tid til anden benytter jeg tegneterapi, storyboard og legetøjsfigurer. I forbindelse med samtalerne fokuserer jeg naturligvis på at det skal være trygt for barnet og de første par møder handler om at få oparbejdet en relation. Dernæst handler det om at få italesat det som er svært, det som gør ondt og finde de ord eller billeder, der passer til barnets tilstand. 

I et forløb holder jeg med jævne mellemrum samtaler med forældrene, hvor vi fokuserer på indholdet og retningen for børnesamtalerne. Forud for hver forældresamtale, drøfter jeg indholdet af samtalen med barnet.

Det er altid en vigtig forudsætning at barnet gerne vil mødes med mig og tale med mig. Kort sagt; har barnetlyst til at tale med nogen?

Børnesamtalerne henvender sig til børn i alderen 9-14 år. Jeg har arbejdet med børn i mere end 20 år - heraf 16 år i Folkeskolen, og ved siden af min praksis som psykoterapeut, underviser jeg børn og forældre i mindfulness.

 

Den svære relation (se video)

Gode relationer er en vigtig del af vores liv. Det er her vi blandt andet spejler os selv i andre og lærer os selv at kende. Men mange af os bliver dagligt udfordret i vores relationer til andre mennesker. Det kan være ægtefæller, kærester, samboer, børn, delebørn, familiemedlemmer, chefer eller kolleger.

De største udfordringer ligger ofte i, at vi ikke føler os hørt, forstået, accepteret eller respekteret. Nogle gange føler vi, at vi giver og giver og giver til ingen verdens nytte. Vi kan opleve, at vores almindelige strategier til at løse en konfliktramt relation ganske enkelt ikke virker. Jeg vil gerne hjælpe dig til at sætte ord på det præcise indhold i din svære relation, finde frem til at sætte en klar og tydelig grænse, samt belyse den form eller rolle som du har, som sandsynligvis ikke tjener dit bedste. Gennem arbejde med relationer findes rigtig gode muligheder for at arbejde med sig selv, og begynde at føle den frihed, som er en helt naturlig gevinst ved at gøre op med gamle vaner og mønstre.

 

Om mig

Jeg er 47 år og modtager jævnligt supervision og faglig sparring hos en professionel superviser som en del af min egen udvikling og for at leve op til de etiske regler, der er forbundet med at være psykoterapeut.

 

 I løbet af årene har jeg uddannet mig som og arbejdet som:

  • Master i Professionel Kommunikation
  • Psykoterapeut
  • Mindfulnessinstruktør
  • Undervisningsassistent på ID Academy
  • HeartMath Meditationscoach 
  • Imago parterapeut

 

Du er hjerteligt velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller hvis du gerne vil finde ud af om jeg kunne være en terapeut for dig. Jeg har terapilokale, i København på Indre Østerbro, hvor der er mange transportmuligheder med 10 min. gang til Østerport St. og Nordhavn St., og da jeg råder over egne lokaler og har åbent fra 8-20, så er der ikke lang ventetid.

 

Jeg ser frem til at høre fra dig...

 

De bedste hilsner fra

 

Lea Mette Rasmussen, ID psykoterapeut, Imagoparterapeut og mindfulnessinstruktør, MPF

 

OBS! Afbud af en session skal ske senest 24 timer før aftalt tid. Ved senere afbud koster det fuld sessionspris.

 

Klientudtalelser

Saskia - "Mit forløb hos Lea, har hjulpet mig med min angst og mit selvbillede enormt meget. Da jeg var hos Lea, var det en lettelse at møde et menneske, som havde en rigtig god balance mellem både at være professionel, men samtidig også meget menneskelig. Vi prøvede forskellige øvelser, med vejrtrækningen, så vi kunne finde, hvad der passede bedst til mig. Øvelserne var simple og lige hvad jeg havde brug for, da min angst gjorde min hjerne til et mylder af tanker, og øvelserne netop havde den effekt de skulle have. Havde næsten opgivet at gå hos psykologer, indtil mit møde med Lea. Det var en bekræftelse på, at der faktisk findes mennesker som hende derude, og jeg ville ønske der kunne findes lidt flere som hende. - Saskia "  Læs mere  Læs mindre

Anette - ""Det første jeg blev mødt af, da jeg kom ind ad døren var en særdeles imødekommende og venlig person, som bare lyttede til mig. Jeg skulle slet ikke forsvare mine oplevelser. Jeg var så ulykkelig, at jeg ikke anede at jeg havde kræfterne til at hjælpe mig selv. Det fik Lea vist mig hen ad vejen.""  Læs mere  Læs mindre

Helle - "Jeg kom til Lea med en konkret udfordring – en chef som jeg ikke anede, hvordan jeg skulle håndtere. Mit dilemma bestod i at jeg på engang er utrolig glad for mit arbejde, men samtidigt havde en fornemmelse at være ved at gå i stykker. Allerede efter første besøg gik jeg lettet fra Leas hyggelige lokale. I løbet af den første gang lykkedes det Lea både at sætte sig grundigt ind i dilemmaet, give mig fornemmelse af at have en kompetent person på min side og at udfordre mig kærligt. Gennem Leas øvelser og vores snakke fik jeg afskilt, hvad der tilhører chefen, hvad der tilhører mig og hvad der sker i relationen. Det har givet mig en bevidsthed om, at det faktisk kun er i meget få situationer, at jeg er nødt til at gøre noget for at undgå at gå i stykker. Det betyder, at jeg det meste af tiden ikke er i alarm beredskab, og at jeg ved, hvordan jeg skal håndtere de få situationer, hvor jeg er nødt til at gribe ind. Undervejs fik jeg kigget med andre øjne på nogle ting fra min barn- og ungdom. Det har nuanceret mit syn på min egen historie og givet mig et mindre sort-hvidt syn på fremtiden. Samtalerne med Lea har haft et konkret fokus. Men de redskaber jeg har fået, har jeg anvendt på andre områder. Jeg kan derfor varmt anbefale Lea. Skulle jeg igen få brug for en kompetent samtalepartner, der på en gang forstår og udfordre, så er Lea den første jeg kontakter. "  Læs mere  Læs mindre

Trine - "Jeg er så glad for udviklingen med min datter, hun har med din hjælp - fra at være en angstfyldt og traumatiseret pige - arbejdet sig op til at være en selvstændig, reflekterende person med sund selvopholdelsesdrift, livskraft og livsglæde. Altsammen hånd i hånd med selvindsigt der giver hende ballast når gammel sorg og angst viser sig, hun er en sensitiv og skrøbelig person stadig, men balancen er til at få øje på. Du har haft så fin en følelse og et så godt terapeutisk greb for og om hende, det har handlet om hende og ikke om dig, og hun har følt sig set og hørt og respekteret. Din måde at takle vores samarbejde har været rørende syntes jeg, næsten lidt ekstra terapi til mig oveni hatten. "  Læs mere  Læs mindre

Anne 43 år - "Jeg var hurtigt meget tryg i relationen og opdagede også hurtigt, at jeg var værdifuld, at der blev lyttet opmærksomt og anerkendende til mig uden fordømmelser og meninger. Et fortroligt frirum hvor alt kunne siges på fuldstændig ærlig vis, kan Lea skabe og man kan gå derfra med fornemmelser i maven af, at alting nok skal gå godt alligevel trods alt. Jeg kan på det varmeste anbefale Lea som terapeut". "  Læs mere  Læs mindre

Michael 38 år - "Jeg havde længe været træt af mit arbejde. Det hang mig ud af halsen. Kolleger og ledelse. Efter en anbefaling af en kammerat, tog jeg en session hos Lea, men regnede ikke rigtig med noget. Men jeg kunne hurtigt mærke, at her var der en længe tiltrængt chance for at ændre på tingenes tilstand. Skarpe spørgsmål lagde op til refleksion og forandring. Det gik op for mig, hvor meget jeg i virkeligheden selv kunne ændre. Jeg anbefaler et forløb hos Lea."  Læs mere  Læs mindre

Dorte 50 år - "På grund af en personlig krise gik jeg over et halvt år jævnligt hos Lea, efter anbefaling af en bekendt. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Lea er først og fremmest et varmt, empatisk og lyttende menneske, og en meget dygtig psykoterapeut, der formår at møde én lige præcis, hvor man er."  Læs mere  Læs mindre

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.