Om HearthMath Inner Balance

Skrevet d. 29-5-2017 11:03:01 af Lea Rasmussen - Psykoterapeut MPF, Parterapeut

Mit navn er Lea Mette Rasmussen. Jeg er psykoterapeut, mindfulness instruktør og HeartMath coach. Jeg vil gerne præsentere HeartMath Inner Balance, fordi det er et fantastisk redskab, bl.a. til angst og stresshåndtering. Siden 1990 har HeartMath instituttet forsket og undersøgt bl.a. angst og stress og er kommet frem til solide og anerkendte forskningsresultater, som viser, at HeartMath Inner Balance rent faktisk virker.

Når vi har stress og angst, så udvikler vi stress kortisol, som på den lange bane er skadeligt både fysisk og psykisk. Mange oplever bl.a. søvnbesvær, kort lunte, afmagt og koncentrationsbesvær. Det, HeartMath kan tilbyde, er coherence, hvilket betyder samspil og er samtidig en form for tilstand, der er så langt væk fra psykisk og fysisk ubalance.

Når vi er stressede eller angste, befinder vi os i en form for alarmberedskab. Det kan nogle gange være en fordel, men på den lange bane er det temmelig opslidende - særligt her i den vestlige verden, hvor vi stort set har indrettet vores verden til, at vi træder lidt for meget på speederen, i forhold til hvor meget vi træder på bremsen.

I forhold til stress anslår American Institute of Stress, at mellem 70 og 90 % af lægebesøg omhandler en eller anden form for stressrelateret situation. Alt for mange har stress og angst, men hvad kan vi gøre? Vi kan lære at lytte til angsten og stressen og lære at tage os af den. Det er her, HeartMath Inner Balance er et rigtig godt og solidt redskab og bud på, hvad man kan gøre. Helt overordnet handler det om at komme i coherence - samspil mellem vores hjerte og hjerne. Når vi er i coherence, udvikler vi DHEA, også kendt som lykkehormonet eller forøgelseshormonet. Det er godt i forhold til kortisol, da vi ikke kan udvikle begge dele. Kort sagt: Når vi udvikler DHEA, udvikler vi ikke kortisol, altså det, der slider os op eller gør os syge af stress.

HeartMath Inner Balance er en form for kognitiv, visuel meditation, som tager udgangspunkt i en vejrtrækningsteknik, hvor alle kan være med. Team Danmark benytter bl.a. HeartMath Inner Balance til deres atleter. Helt praktisk foregår det ved tre enkle trin, som tager udgangspunkt i en åndedrætsmetode. HeartMath Inner Balance er et godt redskab til, hvordan du kan lære at lytte til din stress, tage dig af den og forbedre din livssituation samt fysiske og psykiske helbred.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.