Dansk Psykoterapeutforening

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Dansk psykoterapeutforening

Dansk Psykoterapeutforening (DPFO) repræsenterer alle psykoterapeuterne i Danmark. Foreningen blev grundlagt i 1993, og har i dag mere end 1600 medlemmer. 

Psykoterapeuter, der er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, har som minimum en fireårig psykoterapeutuddannelse bag sig. Derudover har de en mellemlang eller lang videregående uddannelse, der er relevant for hvervet som psykoterapeut, som for eksempel sygeplejerske, psykolog, læge eller pædagog.

Foreningen har også et medlemsforum for de 35 godkendte psykoterapeutiske uddannelsessteder.

 

Hvad betyder MFP?

Psykoterapeuter kan tilføje MFP til titlen, når de minimun har denne fireårige uddannelse. Denne beskyttede titel er klienternes garanti for, at terapeuten har de rette kompetencer til at give kvalificeret hjælp og behandling.

Alle medlemmerne skal overholde foreningens etiske regelsæt, der har til formål at sikre et højt etisk niveau i psykoterapeutisk praksis med respekt for klientens rettigheder og værdighed. Overholder et medlem ikke reglerne, er der som klient mulighed for at indsende en klage til foreningen, der behandles af foreningens etikudvalg.  

Der findes i dag ingen statslige regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Derfor kan alle, på trods af at de ingen uddannelse har, tage imod klienter.

 

Hjælp til alle

Foreningens vigtigste opgave, er at sikre en høj kvalitet i det psykoterapeutiske arbejde, at forbedre vilkårene for psykoterapi og psykoterapeuter i Danmark og at gøre det trygt og nemt for alle - uanset social baggrund - at få hjælp fra en veluddannet og erfaren psykoterapeut.

Det er en vision for DPFO at skabe om et samfund, hvor færre mennesker bukker under for angst, depression eller stress. Hvor psykiske sygdomme ikke skal være tabu, men bliver taget ligeså alvorligt som fysiske sygdomme.

Et samfund, hvor alle danskere med psykiske problemer og kriser nemt og uden ventetid kan få den hjælp, de har brug for til at få et bedre liv.

En psykoterapeut er en professionel behandler, der, via psykoterapeutiske samtaler, hjælper mennesker gennem bl.a.

  • kriser
  • angst
  • depression
  • skilsmisse
  • seksuelle problemer
  • parforholdsproblemer

 

Medlem af EAP

Dansk Psykoterapeutforening arbejder også internationalt og er en del af World Council for Psychotherapy og The European Association for Psychotherapy (EAP), som repræsenterer en lang række af nationale foreninger for psykoterapi.

De listede psykoterapeuter herunder er alle medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening.

 

Se dem også her - og søg videre for at finde en i nærheden af dig

Dansk Psykoterapeutforening

Gertrud Lykke Susanne Schatz Rikke Rask Møller Karen Hastrup
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Dansk Psykoterapeutforening

Gertrud Lykke Susanne Schatz Rikke Rask Møller Karen Hastrup
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Dansk Psykoterapeutforening

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.